torsjö live

Utomhusbio på Stortorget återkommer

Utomhusbio på Stortorget återkommer

Chansen att se kostnadsfri utomhusbio på Stortorget i Hässleholm återkommer. Fyra augustikvällar och lika många filmer blir det i år. En bekväm stol och kläder efter väder råds den biosugne att rusta sig med, men paraplyer är inte tillåtna. På biodagarnas eftermiddagstimmar kommer arrangören Hesslecity också att ordna aktiviteter för de yngre.

Förra sommaren lockade utomhusbio på Stortorget omkring 1 400 personer. Foto: HessleCity

Riktigt vad det blir för barnaktiviteter är idag ännu inte helt klart – men lite hoppborgar har än så länge centrumledare Johan Jönsson planerat för.

– Det viktiga är att man gör någonting; att det händer saker, säger Johan Jönsson. 

I år utökas därför det populära biokonceptet till fyra filmer; alla med starttid 21.30.

– Tala om väderberoende – men vi hoppas ha lika stor tur med vädret som 2018. Då samlade de tre filmerna omkring 1 400 personer på torget, berättar Johan Jönsson.

Torsdagen den 1 augusti inleder Mamma Mia! Here we go again, uppföljaren till välkända Mamma Mia! från 2008. En stjärnspäckad film full med ABBA-musik och med sommarkänsla från den grekiska övärlden. 

Redan nästa kväll; fredagen den 2 augusti, körs Lyckligare kan ingen vara. Handlingen kretsar runt fem par i olika generationer. Tillfälligheter – men också sökandet efter kärlek – väver samman deras liv. David Hellenius, Eagle-Eye Cherry och Helena af Sandeberg i några av huvudrollerna.

Fredagen den 9 augusti visas Tårtgeneralen. En Filip & Fredrik-regisserad svensk film med Mikael Persbrandt som Kalle P. Han är mannen som vill sätta Köping på kartan och försöka komma in i Guiness rekordbok genom att baka världens längsta smörgåstårta.

Avslutningskvällen den 10 augusti kan A Star is born avnjutas på storbildsskärmen. En amerikansk musikalisk dramafilm med Lady Gaga och Bradley Cooper i huvudrollerna. Cooper har också producerat, regisserat och varit med och skrivit manuset.

Hesslecitys bio- och barnaktivitetssatsning genomförs med hjälp av sponsring. Sparbanken Skåne bidrar med 20 000 kr och Hässleholms kommun bidrar med 100 000 kronor – genom att de fyra kommunala bolagen Hibab, Hesslehem, Hässleholm miljö och Hässleholms Vatten vardera tillför 25 000 kronor.

Lotta Persson

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se