Gruppen-3a-328x120

Spara pengar i kommunen

Spara pengar i kommunen

INSÄNDARE. Det pratas mycket om att kommunen behöver gå igenom ett stålbad och spara pengar i budgeten. Då bl.a. skall BUN spara en massa pengar. Jag fick höra häromdagen att det finns 54 st kopiatorer bara på HTS!! Vad kostar inte dessa med bl.a. serviceavtal på alla? Behöver man så mycket papper till eleverna. De har väl datorer eller surfplattor? Man undra då hur många överflödiga kopiatorer det finns på andra skolor, som står och tickar pengar? Här finns pengar att spara.

Sen har det även pratats om att vi har för många kommunala kök. Vissa ligger nästan vägg i vägg. Vad händer då? Jo man planerar ett Ungdomens Hus vid HTS och vad planeras in där. Jo ett kök. Hur tänker man? Det är bara några fåtal meter till HTS kök.

Sen fick jag höra, att när man skall genomföra ett stålbad, så inför man gratis kaffe till alla kommunanställda. Detta är bara för man har gratis kaffe på Havremagasinet. Detta blir väl en löneförmån och den skall väl beskattas. Det är kanske så man tänker, att få in mer skattepengar detta håll? Annars är det bättre att de i kommunen, som sitter på Havremagasinet, får stå för sitt kaffe.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Här finns många fler sådana här saker, som man kan spara pengar på. Det gäller bara att ta tag i detta och göra en heltäckande genomlysning av alla utgifter inom kommunen. Det rinner ut en massa pengar helt i onödan.

Mikael Björklund
Folkets Väl

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se