Gruppen-3a-328x120

Lång kö till soligt Torsjö Live

Lång kö till soligt Torsjö Live

Fler än väntat köpte biljett vid entrén till Torsjö live och det blev lång kö. Men musikunderhållning med Toxic duo uppskattades. Foto: Berit Önell

Det var lång kö till entrén när Torsjö Live öppnade på fredagseftermiddagen.

– Vi sålde mer biljetter än vi brukar vid entrén, förklarar festivalgeneralen Mats Gunnarsson.

Vädret gjorde sitt till med strålande sol och drygt 25 grader varmt. Många ville nog också höra första bandet Smith & Thell och hade därför siktat in sig på att komma just till öppningen klockan 16. Senare under eftermiddagen och kvällen lockade Titiyo, Renaida, Hoffmaestro med flera. Den nya talkscenen fick en succéstart med historikern Gunnar Wetterberg.

När de köande närmar sig entrén får de lyssna på musik som höjer stämningen av Chatarina Wilgotsson och Lotte Parmatow.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

– Vi spelar i bandet Toxic Boogie senare under festivalen, men nu blir det en liten avknoppning som vi kallar Toxic Duo, berättar de.

Det brukar inte vara långa köer till Torsjö Live.

– Det här har vi inte varit med om förut. Det var lite chock, säger Kenneth Blomdahl från Tjörnarp som varit på Torsjö Live alla de tidigare fem åren.

De har varit på Torsjö Live varje år, men aldrig upplevt en kö som denna, från vänster Andreas Möller och Kenneth Blomdahl. Foto: Berit Önell

Han är här med fyra andra Tjörnarpsbor.

– Det är jättetrevligt, fast det har regnat så mycket, säger Andreas Möller som får höra början av Smith & Thells framträdande medan han köar.

Sällskapet hade tänkt komma tidigt för att få höra bandet, men får konstatera att det inte var tillräckligt tidigt. Smith & Thell från Helsingborg har på kort tid nått en stor publik, både i Sverige och internationellt med sin countryinfluerade pop.

Smith & Thell från Helsingborg invigde årets festival. Foto: Berit Önell

Publiken på Torsjö Live kan för andra året i rad slippa paraplyerna och istället njuta av solen. Bland de många som tagit plats i solstolarna i backen mot stora scenen finns Helena och Jonas Andreasson tillsammans med Maria och Stefan Jansson från Örkelljunga.

– Vi var här i fjol också, berättar Helena som ser allra mest fram emot att få höra Molly Sandén under lördagen.

– Det är grymt bra och det här vädret kan vi inte klaga på, säger Stefan Jansson.

– Det är skön stämning här. Det är bara att sitta ner, säger Jonas Andreasson.

De njuter av solen på Torsjö Live, från vänster Helena Andreasson, Maria Jansson, Jonas Andreasson och Stefan Jansson. Foto: Berit Önell

Titiyo har också varit på Torsjö Live förut.

– Sist var det ösregn och jättekallt. Det är jättekul att vara här igen, säger hon till publiken.

Titiyo har varit på Torsjö Live förut, men inte i sådant fint väder. Foto: Urban Önell

Amerikanska discosystrarna Sister Sledges blev superkända på 1970-80-talen, bland annat för låten ”We are family”. De har fortfarande en enorm energi på scenen och kan få fart på publiken .

Sister Sledge blev kända redan på 1970- och 80-talen, men verkar outtröttliga. Foto: Urban Önell

Renaidas sång och dans fångar främst en yngre åhörarskara.

22-åriga Renaida, född i Tanzania och uppvuxen i Sverige, fick många unga festivaldeltagare att trängas framför den lilla scenen. Foto: Urban Önell

I och utanför två mindre tält pågår barnaktiviteter. I logen och runt om på området är besökarnas egna konstverk utställda. I logen finns också information om miljö och hållbarhet. Mitt i lokalen sitter Marie Torstensson vid sin drejskiva. Hon vill visa upp hantverket och keramiken som miljötänk.

– Om du köper en handgjord mugg i keramik är du kanske mer rädd om den än om en billigare och då minskar konsumtionen, säger hon.

Marie Torstensson visar drejning i logen. Foto: Berit Önell

Festivaldeltagarna erbjuds att välja något de vill ha och vara delaktiga i utformningen medan Marie drejar det på plats.

Under lördagen fortsätter Torsjö Live med bland andra Eagle-Eye Cherry, Staffan Hellstrand, Pernilla Andersson och Molly Sandén innan Familjen avslutar årets festival.

Berit Önell

Det var stundtals trångt framför scenen, här under Renaidas spelning. Foto: Urban Önell

Nicky William, som hyllats för sitt förträffliga låtsnickeri, fångade också publiken vid lilla scenen på Torsjö Live. Foto: Urban Önell
Den stora publiken njöt av kvällssolen. Foto: Urban Önell

Läs mer:

2019-06-29 Wetterberg berättade om Skånes historia på Torsjö Live

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se