torsjö live

Hässleholms budget – förr och nu

Hässleholms budget – förr och nu

INSÄNDARE. På Herbert Engbergs tid (skoldirektör) och med skolstyrelsens ordförande Bo Anders Friberg – på den tiden fanns det utrymme för skolväsen inom hela kommunen. Ja, det var en expansiv period, när kommunen i dess helhet stod till förfogande för budgeten. Kringliggande orter, Bjärnum , Vittsjö, Tyringe etc hängde intimt samman med Hässleholm. Vid vår ankomst på 80-talet annonserade Kurhotellet i neonljus på stadshotellet : Här ligger Din närmsta restaurang och hotell. Specialiteter inom kommunen fanns i ett stort område, Ingmars möbler och vidare berömda gitarrer fanns i Bjärnum.

Kommunens budget i dag ? Ja, se Hässleholms stad 2030. Så liten är kommunens budget i dag. Och mindre ska den bli, om Folkets Väl får bestämma. Allt annat är bolagiserat eller privat och kommunen som helhet har inte bättre ekonomi än Åsele i Västerbotten. Mängder av investeringar förekommer och nya planeras, men Hässleholm som kommun ligger inte på inkomstsidan. Det läcker ut pengar hela tiden ur Hässleholms budget.

Tore Almer

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se