Hässleholms budget – förr och nu

INSÄNDARE. På Herbert Engbergs tid (skoldirektör) och med skolstyrelsens ordförande Bo Anders Friberg – på den tiden fanns det utrymme för skolväsen inom hela kommunen. Ja, det var en expansiv period, när kommunen i dess helhet stod till förfogande för budgeten. Kringliggande orter, Bjärnum , Vittsjö, Tyringe etc hängde intimt samman med Hässleholm. Vid vår ankomst på 80-talet annonserade Kurhotellet i neonljus på stadshotellet : Här ligger Din närmsta restaurang och hotell. Specialiteter inom kommunen fanns i ett stort område, Ingmars möbler och vidare berömda gitarrer fanns i Bjärnum.

Kommunens budget i dag ? Ja, se Hässleholms stad 2030. Så liten är kommunens budget i dag. Och mindre ska den bli, om Folkets Väl får bestämma. Allt annat är bolagiserat eller privat och kommunen som helhet har inte bättre ekonomi än Åsele i Västerbotten. Mängder av investeringar förekommer och nya planeras, men Hässleholm som kommun ligger inte på inkomstsidan. Det läcker ut pengar hela tiden ur Hässleholms budget.

Tore Almer

HTML Snippets Powered By : XYZScripts.com