logga-ligg-tjock

Medier och yttrandefrihet

Medier och yttrandefrihet

INSÄNDARE. Nu har det gått ett halvt år där man via skatten är tvingad att betala för så kallad Public Service, det vill säga SVT, SR och UR. Det är min subjektiva uppfattning att man har problem med saklighet och opartiskhet. Således är dessa medier inte relevanta för mig och undvikes systematiskt. Mitt mediabehov klarar jag med streamingtjänster och utländsk media men det känns inte bra att tvingas betala för något som jag anser inte lever upp till intentionerna för verksamheten.

Apropå medier. Sociala medier verkar numera lägga stor energi på att, som det heter, ta bort olämpligt innehåll. När maktetablissemanget rycker i kopplet så rätas det in i ledet. Skönt att man avvecklat alla sådana tjänster.

Avslutningsvis, regeringen vill förbjuda vad man kallar rasistiska organisationer. Det ska bli intressant att se hur det lagförslaget ska utformas. Vilka kriterier tänker makten sätta för att förutsättningarna ska uppfyllas för kriminalisering och vem ska bestämma dessa kriterier?

Demokrati och yttrandefrihet är ömtåliga begrepp. Kristianstadsbladet har en krönika på ledarsidan på det temat den 10 juli. Citat: “Alla åsikter måste få vara tillåtna i ett demokratiskt samhälle. Tillåts de inte har vi förlorat våra liberala rättigheter. Vad som bör vara förbjudet är när dessa åsikter går från ord till handling”.

Den krönikan borde leda till eftertanke hos lagstiftaren.

Håkan Spångberg

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se