torsjö live vers2

Minimaliserad budget

Minimaliserad budget

INSÄNDARE. Hässleholm – Skånes största kommun – har minimaliserat sin budget under snart 30 år. Saken är den att Skandinaviens största tågserviceanläggning i slutändan ger ca 150 nyanställningar på blygsam nivå – typ städpersonal, enklare servicejobb. Skatteinkomsterna för kommunen blir därefter. Men saken är symtomatisk. Område efter område inom kommunen har gett allt lägre kommunala skatteinkomster. Kommunala utgifter som för en del år sen var självklara – grundskolans utbyggnad i hela kommunen till exempel – är inte längre tänkbara. Vissa kommunpolitiker tror fortfarande att saken kan åtgärdas genom statliga nya medel. Men dessa graderas inte av Hässleholm som en glesbygdskommun eller liknande. Politiker som förespråkar nedskärningar tror förmodligen att de gör en god gärning. Men i detta ekonomiska läge för kommunen gör de mer skada än nytta.

Tore Almer

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se