Gruppen-3a-328x120

Läs innantill!

Läs innantill!

INSÄNDARE. Torsdagen den 18 juli angriper Rolf Tronäss mig i Norra Skåne med rubriken ”Stollar eller naiva?”. Detta med anledning av att jag anmärkt på en tidigare insändare av Lennart Johanssons användning av ”miljöstollar” om dem som anser att vi har ett klimathot från CO2-utsläppen. Personligen föredrar jag att inte angripa mina meningsmotståndare med invektiv och förklenande uttryck, inget som tydligen är främmande för RT. Jag ska inte svära mig fri från att ha uttryckt mig mot min grundinställning, men söker som regel argumentera i sak, inte person, vilket ger större trovärdighet.

Det glädjer mig att RT är flitig läsare av mina insändare, då han räknar upp flera ämnen som jag reflekterat över. Jag kan ta dem i tur och ordning: skolavlutningar i kyrkan är jag inte ensam om att protestera mot, även skolledare och präster har samma inställning som undertecknad. Vad ska RT titulera dem, ”ateister”, eller? Så till klimatet: här har en partikollega, Jan Ericson (tillika riksdagsman) till RT uttalat sig som klimatförnekare och även angripit Greta. Omedelbart blev han tillrättavisad av M:s klimatpolitiska talesperson, Jessica Rosenkrantz, om partiets solklara linje i frågan. Vad ska RT kalla sin riksdagsgrupp, ”miljöstollar”, eller? Nu finns det väl bara ett parti på yttersta högerkanten som du kan vända dig till när det gäller sympati för ditt klimatförnekande.

När det gäller matvanor, har jag fått klart fog för min inställning: vår köttkonsumtion är ohållbar både nu och i framtiden. Ett stort antal forskare har kommit fram till att endast 100 gram/vecka är hållbart av miljö-, klimat-, och hälsoskäl. Vad ska du kalla dessa forskare: ”dysterkvistar” eller ”vegokramare” kanske?

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Så till den senaste frågan RT hänvisar till, Järnvägsgatan. Efter att under lördagen studerat trafiken vid nämnda gata är jag ännu mera övertygad om att jag har rätt, här rådde rena anarkin i trafiken. Tillsammans med konsulten som är inblandad i frågan, där vi båda hävdar att förbud mot privatbilism är den enda rätta åtgärden. Efter samtal med ett antal buss- och taxiförare är det ingen tvekan om vilken åtgärd som bör vidtas. Ska du också kalla konsulten för ”naiv”?

Ja du Tronäss, det finns många etiketter som du kan sätta på mig och jag ska ge dig ytterligare en: en nära anhörig till mig tycker att jag är en ”rättshaverist” vilket jag tar som en ren komplimang. Att jag inte följer minsta motståndets lag och följer med strömmen i de flesta frågor är jag fullständigt medveten om, och är inte i det avseendet ”normal” (läs härmapa) och det tänker jag fortsätta med.

Att jag skulle vara naiv motsätter jag mig på det bestämdaste och får det vidimerat av alla som jag träffar, ja även helt främmande, som uppmuntrar mig på den inslagna vägen. Så läs innantill under mitt namn vad jag står för och det tänker jag fortsätta med att leva upp till, hälsar:

Lars Nord
Fritänkare och outsider 

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se