torsjö live vers2

Klimatkrisen – en bluff, eller?

Klimatkrisen – en bluff, eller?

INSÄNDARE. I Norra Skåne kunde vi den 5 augusti läsa två inlägg om klimatkrisens vara eller icke vara. I sin krönika varnar Lars J Eriksson för ”klimatpaniken” och förespråkar att vi fortsätter på den inslagna vägen med att bränna kol och olja som vi hittills har gjort, annars uppstår ”kaos” i det pågående kapitalistiska systemet.

På insändarsidan kan vi åter ta del av den eminente Göran Anderssons redovisning av den stora klimatbluffen. Nu är det 100 italienska forskare som i en appell till italienska politiker gör uppror mot ”klimathotsbluffen”. Eftersom den italienska ekonomin går så dåligt vill man förmodligen hjälpa politikerna att inte göra något åt klimatförändringarna.

Således har de tre klimatskeptikerna i Norra Skånes spalter begåvats med ännu en skeptiker. Notera att jag nu skriver ”skeptiker”, då jag tidigare fått påskrivet om det ”brutala” i att använda beteckningen ”klimatförnekare”.

ANNONS

Annons om Kristinelunds trädgård

Det må vara hur som helst med den saken, men samma dag visade SVT2 en amerikansk dokumentär ”Klimatkrisen”. Olika forskare tar på ett mycket pedagogiskt sätt upp hela skeendet med klimatförändringarna sen lång tid tillbaka. Ända fram till den industriella revolutionen, då vi började elda med kol och olja stämde kurvorna i de olika mätningarna och efteråt stiger CO2- halten brant. Resultatet kan var och en avläsa i det som sker på vår planet.

Värmerekord, översvämningar, fler intensiva stormar, varmare och försurade hav med koralldöd som följd, skogsbränder, glaciärsmältning och smältning av de stora isarna i norr och söder. Om allt det som redovisas i filmen endast är” fake news”, så måste jag ha missförstått hela redovisningen. Göran Andersson kan ”tvista” hur mycket han vill om hur många procent som är klimatskeptiker eller ej, den som har sett filmen kan inte dra någon annan slutsats än undertecknads, och att vi går mot en obönhörlig katastrof om inget görs. Frågan är om inte loppet redan är kört för mänskligheten?

Lars Nord
Fritänkare och outsider


EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se