Gruppen-3a-328x120

Stadsvandringar

Stadsvandringar

INSÄNDARE. Passa på nu och ta del av stadsvandringar som pågår (Olavi Olsson)! Varför upphörde city att växa i folkmängd och köpenskap? Det är frågor man ställer sig, då man hejdar sig utanför stadshuset. Låg detta inte i vägen för en naturlig utveckling? Jämte styckandet av gamla stadsparken. Hade det inte en avböjande och avslutande tillfart av betydelse för city? Och då vi stannar vid gamla godtemplarlokalen (före detta) – varför upphörde området att vara ett livligt centrum, när Gallerian kom till? Och framför allt: Vad hände med 80-talets stora försök att förmedla köpenskap och handel rakt igenom city via Per Allans gränd? Varför misslyckades Östergatan att återfå sin stora betydelse och skulle numera centrum kunna återuppväckas genom att vidgas till Andra Avenyn? Vi sjöng oss samman vid Frykholmsgatan – i kvinnofrigörelsens tecken. Kan dom ge oss ett varmare Hässleholm i framtiden – och vad betyder i själva verket Hässleholmarnas betydelse för stadens utveckling? Eller är det bara Trafikverket som bygger stan?

Tore Almer

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt
Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se