torsjö live

Moderaternas politiska lappkast

Moderaternas politiska lappkast

INSÄNDARE. Moderaterna tar priset när det gäller politiska lappkast. Det var under Moderaternas styre som Sverige avskaffade värnplikten och det nationella försvaret. Det var Moderaterna som gjorde upp med Miljöpartiet om att helt öppna landets gränser för människor i hela världen. Vi kommer väl alla ihåg Reinfeldts ord om ”öppna hjärtan” och att han ”flugit över Sverige och sett att här finns plats”. Självklart lyssnade fattiga jorden runt och folkvandringen mot drömlandet Sverige accelererade. Tala om naivitet.

På lokalplanet är moderaterna inte heller att lita på. Ett av många exempel är att före valet 2018 sa man sig vilja stoppa planerna på byggnation av det blöta Björklundaområdet. Direkt efter valet lät det annorlunda. Då sa man att det var för sent att stoppa bygget. Moderaterna i Hässleholm gick också till val på att inte höja skatten men planerar nu en skattehöjning och skyller på invandringen. Lars Johnsson (M) ropar därtill på 100 miljoner i hjälp från staten (NSk 30/8). Men även det är skattebetalarnas pengar.

Böneutrop är det senaste i Moderaternas långa lista på att hoppa från ett ben till ett annat och samtidigt låta som om de står stadigt med båda fötterna i myllan. När frågan om böneutrop var uppe i Hässleholms kommunfullmäktige (26/8) så var det bara Folkets väl och Sverigedemokraterna som röstade för ett lokalt förbud. Moderaterna säger att det är en ”ickefråga” och att man därför inte ville ha ett lokalt förbud. De har gjort böneutrop till en ”teknisk fråga” och säger att tekniska förvaltningen får ta ställning (NSk 2/9).

Moderaterna försöker alltså att slippa ta i den heta potatisen och bollar den vidare till någon annan. I Norra Skåne (2/9) skriver Moderaterna i Hässleholm vidare att man istället vill ha ett nationellt förbud mot böneutrop. På så sätt slipper man att ta i svåra frågor lokalt och kan huka på tjänsterummen och ta minsta möjliga eget ansvar. Om detta sedan gäller tiggeri, böneutrop, skattehöjningar eller byggnation på Björklunda spelar ingen roll. Parollen tycks vara ”skyll på andra så slipper du ta ansvar”.

Folkets väl har flera gånger räddat Moderaterna och den borgerliga alliansen. Det är med Folkets väls stödröster som flera av de borgerliga politikerna kan hämta hem sin försörjning i styrelser och nämnder.

Tålamodet är nu slut. Det som blev droppen är skärmskydd i miljonklassen samtidigt som medborgarna ställs inför skattehöjningar.

Björn Widmark
Folkets väl

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se