Gruppen-3a-328x120

Lantbrukare belönas för rådigt ingripande vid skogsbranden

Lantbrukare belönas för rådigt ingripande vid skogsbranden

Lantbrukarna som frivilligt deltog i släckningsarbetet vid skogsbranden utanför Hästveda i april belönas med utmärkelsen “Rådigt ingripande”. Brandskyddsföreningen Skåne och Länsförsäkringar Göinge- Kristianstad delar ut priset imorgon, torsdag, i MSB:s, Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps, lokaler i Revinge.

Cirka 35 maskinförare, skogs- och lantbrukare prisas för sina insatser.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt
Lantbrukarnas gödselspridare blev god hjälp i släckningsarbetet. Foto: Berit Önell

– Vi vill visa vår uppskattning för det fantastiska engagemang som frivilliga gav uttryck för när de ställde upp med maskiner, utrustning och arbetsinsatser. Deras förmåga att i ett nödläge snabbt ställa om och använda lantbruksutrustning i släckningsarbetet bidrog till att begränsa effekterna av branden, säger Per Vallbo, skadechef på Länsförsäkringar Göinge-Kristianstad, i ett pressmeddelande.

Han tror att det framöver kommer att vara nödvändigt att ta tillvara frivilliga krafter och använda resurser från jord- och skogsbruk för att hantera bränder och naturkatastrofer.

Utmärkelsen består av en plakett och en prissumma och delas ut av Per Vallbo och Charlotte Cederlund, verksamhetsledare och vd för Brandskyddsföreningen Skåne.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se