Gruppen-3a-328x120

Ställ inte fritidsgårdarna och Mötesplats Ljungdala mot varandra!

Ställ inte fritidsgårdarna och Mötesplats Ljungdala mot varandra!

INSÄNDARE. Läste Patriks insändare. https://www.frilagt.se/2019/09/19/ungdomens-hus-pa-vems-bekostnad/ 

Skulle gärna vilja få veta om det blir något offentligt möte kring detta och berätta om det för mina barn.

Tycker också att info om sådana här möten skulle sättas upp på högstadieskolorna, helst med texten på flera språk, så de från arabisktalande (och persisktalande) familjer förstår att detta är viktigt för dem att vara med på! Jag noterade att polisens lappar efter stationsbranden enbart var skriven på svenska, det signalerar till mig att man inte är intresserade av observationer som invandrare kan ha gjort. Det tycker jag är konstigt, för en del invandrare har ju faktiskt större rättspatos än etniska svenskar.

Det är befängt att våra fritidsgårdar i kransorterna ställs mot Mötesplats Ljungdala. Båda är jätteviktiga!

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

I kransorterna finns ju ingenstans att ta vägen och hänga förutom någon pizzeria (för den som har råd). Skulle man dra igen fritidsgårdarna då så finns ju risk för ökat missbruk etc. Fritidsgårdarna hör och ser när fältassistenterna och så vidare behöver komma ut till byarna – oerhört viktigt.

Ljungdalas mötesplats går absolut inte att stänga, för alla de ungdomarna får nog inte ta sig in till stan till exempel till Markan. Dessa ungdomar behöver någonstans att ta vägen, för de är ofta trångbodda och måste verkligen kunna gå hemifrån en stund.

Att ställa dem mot varandra, då är det någon som inte tänkt.

Karin Hansson

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se