torsjö live vers2

Förlängd tid att nominera till Årets hässleholmare

Förlängd tid att nominera till Årets hässleholmare

Allmänheten har till och med onsdag, den 2 oktober, möjlighet att föreslå kandidater till utmärkelsen Årets hässleholmare. Det är en förlängning med två dagar från det tidigare annonserade datumet.

Projektledaren Bjarne Öhrling vill gärna ha fler nomineringar till Årets hässleholmare. Foto: Berit Önell

ANNONS

Annons om Kristinelunds trädgård

Projektledare Bjarne Öhrling berättar att närmare 30 nomineringar kommit in. Det är ganska många, men han vill ändå gärna ha fler förslag.

– Kanske har någon missat att nominera. Vi får ofta förslag på folk som flyttat härifrån och som vi inte hade en aning om hade anknytning till kommunen, säger han.

Han betonar dock att det inte behövs några röstningskampanjer. Det räcker alltså att nominera en person en gång. Juryn avgör vem som får priset.

Priset delas i år ut för sextonde gången. Det ska gå till en person som “bidragit till att Hässleholms kommun fått en positiv uppmärksamhet i omvärlden och som genom sitt engagemang för kommunens utveckling blivit en inspiratör för andra”. Personen behöver inte bo, verka eller vara född i kommunen.

Torsjö Live med festivalgeneralerna Mats Gunnarsson och Jonas Johansson blev Årets hässleholmare 2018. Foto: André Gunnarsson

Årets hässleholmare tillkännages vid Hässleholms galakväll den 22 november.

Förslag skickas med post till kommunledningsförvaltningen, 281 80 Hässleholm och märks Årets hässleholmare 2019, alternativt via mejl till aretshassleholmare@hassleholm.se

Berit Önell

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se