Gruppen-3a-328x120

Man ska betala sin avgift till barnomsorgen

Man ska betala sin avgift till barnomsorgen

INSÄNDARE. I tidningarna kan vi läsa att Barn- och utbildningsnämnden (M, KD, L,SD) har beslutat att straffa barnen, för att deras föräldrar har dålig ekonomi eller bara är slarviga när det gäller att betala sina barnomsorgsavgifter.

Artiklarna kan tolkas som att vi socialdemokrater inte tycker att det är viktigt att göra rätt för sig och betala sina räkningar. Givetvis tycker vi att föräldrarna skall betala för sig, men vi har en annan lösning på problemet, vi anser att förvaltningen skall göra som man vanligtvis gör, det vill säga om man inte betalar i tid så blir det ett inkassobolag som ska driva in skulden. Betalar man inte då så blir det ett ärende hos Kronofogdemyndigheten. I de fall föräldrarna har förmåga att betala sina räkningar kommer förvaltningen då att kompenseras för sina kostnader i respektive ärende.

Vi ställde ett antal frågor när ärendet skulle avgöras i Barn- och utbildningsnämnden. Frågor som vi inte fick svar på. Hur mycket obetalda barnomsorgsavgifter hade vi 2017? Hur mycket har vi fått tillbaka via inkassobolag/Kronofogdemyndigheten. Hur mycket har vi skrivit av på grund av att de berörda inte kan betala? Vi fick inga svar på våra frågor. Ändå, utan att bedöma vilka konsekvenser som det innebär för barnen som drabbas, så beslutade Moderaterna, Kristdemokraterna, Liberalerna och Sverigedemokraterna att stänga av barnen för att föräldrarna inte kan eller vill betala.

Det är förödande för barnen att man inte tar någon som helst hänsyn till dem utan man koncentrerar sig helt och hållet på hur den sista raden i bokslutet ser ut. Allt handlar om pengar och inte hur dessa barn skall klara sig i framtiden.

Socialdemokraterna i barn- och utbildningsnämnden
Joachim Fors
Monica Ero
Johan Lindman
Diana Hagman

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt
Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se