torsjö live

Låt oss titta på fakta

Låt oss titta på fakta

INSÄNDARE. Oj oj, vänta nu lite. Låt oss titta på fakta, Mikael Andersson.

Halalslakt innebär exakt samma procedur som vi idag slaktar djur enligt Jordbruksverkets regler. Den enda skillnaden är att en imam ber och riktar djuret mot Mecka. Inget annat. Inga trollkonster eller lidande för djuret. Läs på Jordbruksverkets hemsida så lär du dig mer.

Så om du kan acceptera kebab, sushi, pizza, falafel, köttbullar, pommes frites, pasta, röd curry eller en mängd annan mat som har sitt ursprung i andra länder och som produceras här så borde du också acceptera att en imam ber för ett djur. För seder och bruk i Sverige är en levande matkultur från alla världens hörn, fri från plågeri och dåliga råvaror. Och skulle nu köttet komma utomlands, skyll då på handlaren som säljer det. 

Och att vara analfabet innebär inte att de är ovilliga att lära sig, det är bara svårare för dem. Och de är villiga att lära sig, tro mig. På min arbetsplats så finns flera som inte har fått skolgång i sitt land och kämpar hårt med att komma ifatt.

Och detta med tiggeri, jag menade naturligtvis att om man förbjuder tiggeri så ställer man ju inga krav på länderna där de kom ifrån. Nej, jag är inte för tiggeri. Men jag är inte för ett förbud heller för det kommer inte att hjälpa de som tigger. Och dessa kriminella ligor som du pratar om, visa mig dem så lovar jag att också polisen tar hand om dem. Återigen, man är oskyldig tills det bevisats motsatsen. Om ni vill ändra på det så är det ännu ett argument att inte lägga sin röst på SD.

Och även om man kan tycka att religionsfrihet är bra, som är en kultur och sed i Sverige så håller jag med om att förtrycka kvinnor är naturligtvis förkastligt. Men samtidigt så kan vi tydligen acceptera flera sektliknande samfund i detta land som förtrycker sina medlemmar och tvingar in dem i vansinniga ritualer, likt Livets Ord. Så ditt resonemang blir lite galet med tanke på att vi ska tvinga ungarna att fira skolavslutning i kyrkan och liknande och samtidigt vara emot religionsfrihet.

Men när det gäller kvinnoförtryck i andra former än de som sker bland invandrare så blir det annat ljud i skällan. När #meetoo rörelsen fick fart och en stor mängd kvinnor ropade ut sin smärta och berättade fruktansvärda berättelser om vad de varit med om så fick de oerhört med indignation och rent hat från medlemmar i SD och likasinnade.

Men ni tror ju inte på #meetoo-rörelsen för ni hävdar att dessa kvinnor ljuger om att blivit våldförda av individer som de inte kan peka ut. Ja, såvida det inte gäller invandrare, individer som ni inte kan peka ut. 

Så nej jag kommer inte att rösta på SD’s luftslott. De står för mycket som är för mig främmande, såsom: stoppa publicera service, försvåra fackligt arbete och stridsåtgärder, försvåra skyddsombuden att utföra sina arbeten utan går i Svenskt näringslivs fotspår och gör det lättare för utländska företag att komma till Sverige och strunta i regler, tillåta mer vinst i friskolorna och välfärden trots att de tidigare sagt nej till det. SD anser att även du som infödd svensk kan upphöra att vara en del av nationen om du inte är tillräcklig lojal mot den ”svenskhet” som gäller enligt partiets värderingar, apropå förtryck. Hindra och aktivt motverka HBTQ-rörelsen och hindra att prideflaggan hissas med väldigt konstiga argument. SD vill sänka skatten ännu mer för oss som har pengar trots de kostnader som det kan innebära, de vill däremot sänka lönerna för nästan alla lärare, de vill skapa en angiverikultur, de röstade emot att göra FNs barnkonvention till lag, är emot aborträtten, är emot jämställdhet på arbetsplatserna, införa sambeskattning vilket kommer att innebära att de som inte tjänar så mycket i ett förhållande (tyvärr kvinnor) kommer att få mindre pension och mindre ekonomisk självständighet, avskaffa pappamånaderna som återigen kommer att drabba kvinnorna, de gick till val på bland annat höjd pension och förbättrad a-kassa, något de senare valde att rösta ner genom att stödja Moderaternas budget, apropå att aldrig kompromissa. De vill förändra LAS och göra det lättare att sparka ungdomar, lagstifta om lägre löner för unga, är emot nollvision om dödsolyckor i arbetslivet, SD är positiva till marknadshyror vilket riskerar höjda hyror med tusentals kronor, röstat emot att ställa krav på villkor i nivå med kollektivavtal vid offentliga upphandlingar som gör att fler skurkföretag kan utnyttja kommunernas redan ansträngda kassa.

Ja, jag kan fortsätta. Så nej, med ovan facit så tror jag inte att SD har verktygen för att Sverige ska kunna styras upp. Inte utan att mina och alla andras friheter och skyldigheter drabbas väldigt negativt. Låt polisen göra sitt jobb med de verktyg de nu har fått till förfogande via en bred politisk överenskommelse, allt annat är slöseri med tid.

Ulf Nilsson

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se