Gruppen-3a-328x120

Falska rykten om SD och Ballingslövs skola

Falska rykten om SD och Ballingslövs skola

INSÄNDARE. Centerpartiet var en gång i tiden det parti som sade sig representera landsbygden och förde dess talan då resurser skulle fördelas. En stor del av landets lantbrukare stod bakom dem och var förvissade om att deras intressen tillvaratogs. Tiderna har dock förändrats och Centerpartiet likaså. Engagemanget för landsbygden är borta och har ersatts av en vurm för mångkultur och extremliberalism till Sveriges stora olycka.

Anders Edwall som representerar C lokalt här i Hässleholm försöker underblåsa ett rykte om att vårt parti Sverigedemokraterna skulle vara för en nerläggning av Ballingslövs skola genom något slags ”fulspel under bordet” med KD och M. Detta är givetvis helt felaktigt och vi ser det som ett billigt försök att återskapa något av det väljarstöd och goda namn Centerpartiet en gång åtnjöt. Gällande ärendet Anders Edwall refererar till från BUN 2017 rörande tekniska nämndens prioriteringslista: att Sverigedemokraterna skulle försökt lägga ner Ballingslövs skola stämmer inte. Vi var endast emot att bygga en ny skola i centrala Ballingslöv. Detta beslut fattade vi efter att varit på plats i Ballingslöv och haft en god dialog med både rektor, lärare och förskolechef som alla var överens om att nuvarande placering av skolan samt förskolan ska vara kvar. Dels för att de har ett väl inarbetat samarbete mellan verksamheterna men också för att skolans geografiska läge är bra. Vi ser gärna att man bevarar och renoverar nuvarande skolbyggnad istället för att bygga nytt.

Sverigedemokraterna har inte för avsikt att lägga ner Ballingslövs skola utan vi kämpar tvärtom för att bevara både den och andra skolor utanför den kommunala centralorten Hässleholm. Det var ett av våra vallöften inför förra valet och kanske det viktigaste när det gäller att bibehålla hög livskvalité och attraktivt boende i orter utanför Hässleholm

Hanna Nilsson(SD), kommunalråd
Camilla Nordström(SD), 1e vice ordförande barn – och utbildningsnämnden

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt
Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se