torsjö live

Utmärkt belysning av islamism

Utmärkt belysning av islamism

INSÄNDARE. Jag vill rikta ett tack och ge en eloge till Jonathan Önell för ett utmärkt reportage och belysning av islamism, förmedlat av islamolog Torsten Janson! Det var upplyftande att ta del av faktabaserad information, som balans till alla fördomar och rasistiska påståenden som florerar. Torsten Jansons information manar till eftertanke beträffande hur olika grupper och organisationer bedöms och uppfattas. Skulle SD vara ett accepterat demokratiskt alternativ i vårt land om de bedömdes på samma värderingsgrunder beträffande historia, samverkanspartners och ideologi, som man bedömer Ibn Rushd? SD:s historia och grundläggande ideologi är välkänd, även om man själva försöker skriva om historien. Samröre och förbindelser med fascistiska organisationer är inte ovanligt i medierapporteringen. Med jämna mellanrum ser vi också företrädare för SD framföra och argumentera för mer eller mindre tveksamma demokratiska åsikter.

Vi får inte ignorera eventuella problem med religiösa fanatiker, detta gäller oberoende av trosuppfattning, men det gäller även ideologiska fanatiker. Enligt Säkerhetspolisen är högerextremister ett väl så stort problem, med bland annat bombdåd och andra våldsbrott.

Stanley Hallström
Vittsjö

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se