torsjö live vers2

Julskyltning och julmarknader på gång

Julskyltning och julmarknader på gång

Många brukar vilja dansa kring granen, här på julskyltningen 2017. Foto: Berit Önell

I helgen är det är dags för julskyltning och julmarknader på många håll i kommunen. I Hesslecitys regi händer det något varje helg fram till jul.

På onsdagseftermiddagen hade cityledaren Johan Jönsson fullt upp med att bland annat sätta upp julgirlanger på de före detta valstugorna som nu blir julstugor.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

– Det är mycket på gång nu, säger han.

Cityledaren Johan Jönsson sätter upp julgirlanger på valstugorna som nu förvandlas till julstugor. Foto: Berit Önell

Han hoppas på en decimeter snö till söndag för att den rätta julstämningen ska infinna sig. Enligt väderprognosen är det inte helt omöjligt eftersom det väntas nederbörd under fredagen och samtidigt omslag till kallare väder.

Kommunens julstugor upplåts till föreningar under advent. I den ena välkomnar Hemlösa i Hässleholm och i den andra Hjärt- och lungsjukas förening.

På söndag startar julskyltningen i Hässleholms centrum klockan 12. Fram till klockan 18 är butikerna öppna och under dagen är Stortorget fullt av marknadsstånd. Klockan 15.15 blir det dans kring granen. Dessförinnan spelar Stadsmusikkåren och en tomteorkester och körsångare från Hässleholms kyrka sjunger adventssånger.

Frilagts presentkort är i storlek A5 och har Frilagts logga på ena sidan och text med plats för valfritt belopp på andra sidan.

Från klockan 16 finns tomten på plats och tar emot önskelistor från alla barn. Möjlighet finns att åka häst och vagn. Även i Gallerian, på Nytorget och längs Frykholmsgatanblir det full aktivitet. I Gallerian finns en nyöppnad “pop up-butik” som drivs av gymnasieungdomar.

Varje lördag i december har Hesslecity långlördag med aktiviteter i centrum och veckan före jul händer det något varje dag.

I Hembygdsparken är museet julpyntat och öppet på söndag klockan 12-16. Besökarna erbjuds visning av utställningen Entreprenörsstaden Hässleholm, som handlar om stadens företagare, i första hand under 1900-talet. I Sörby prästgård är det också visning och här serveras glögg och pepparkakor tillsammans med lotterier och julmys. Även Birkéns café har julmarknad och öppet klockan 13-19 i Kaffestugan och Skräddarhuset.

Frilagt och Gruppen för oberoende press kommer att vara på Stortorget i Hässleholm lördagen den 7 december, men inte på skyltsöndagen. Våra fina julpresentkort kan beställas även via mejl eller telefon. En valfri gåva till Frilagt är en julklapp för pressfriheten i Hässleholm.

Berit Önell

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se