torsjö live vers2

SD vill både äta kakan och ha den kvar

SD vill både äta kakan och ha den kvar

INSÄNDARE. Sverigedemokraterna Hanna Nilsson och Ulf Berggren försöker i en insändare rättfärdiga sitt märkliga och ryggradslösa agerande i frågan om den kommunala skattesatsen. Insändaren gav dock upphov till fler frågor än den gav svar.

Om SD nu ville rädda liggande budget som bygger på en skattehöjning på 24 öre, varför yrkade partiet då överhuvudtaget på oförändrad skattesats? Om partiet vill sitta still i båten, varför höll Hanna Nilsson ett anförande fritt från tankar om att sitta still i båten utan som istället nästan uteslutande klagade på alla andra från vänster till höger?

Uppenbarligen är det så att SD till sina väljare vill ge sken av en sak och till restalliansen ge ett annat budskap och stöd. Detta agerande får betecknas som oärligt. Det är dags för SD att sluta framställa sig som hård opposition när man när det kommer till kritan ändå lägger sig platt. Vilken väg Sverigedemokraterna väljer är inte för oss att avgöra men det går inte att både äta kakan och behålla den. Inte ens för Sverigedemokraterna i Hässleholm.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Johan Hammarqvist, Finja
Arne Persson, Hässleholm

Fullmäktigeledamöter för Centerpartiet

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se