Gruppen-3a-328x120

SD försöker blanda bort korten

SD försöker blanda bort korten

INSÄNDARE. I sin iver att försöka hitta förklaringar till sitt märkliga agerande i kommunfullmäktige när skattesatsen för 2020 skulle antas blir Hanna Nilsson och Ulf Berggren från Sverigedemokraterna alltmer desperata. Med alla till buds stående medel ska korten blandas bort. Ett sätt är att hoppa på Centerpartiet med olika anklagelser.

Vårt förslag hade inte tillräckligt stöd i fullmäktige men det är inget vi surar över. Sådana är spelreglerna. Däremot kan vi se skillnader mellan vårt ärliga agerande och Sverigedemokraternas oärliga agerande. Vi yrkade på vårt eget förslag och röstade på vårt eget förslag. Annat är det med Sverigedemokraterna som lägger ett yrkande på noll öre i skattehöjning som man sedan inte själv stödjer när det kommer till kritan. Allt med effekten att skatten trots de höga tonerna och hetsiga utfallen höjs. Detta trots att Sverigedemokraterna sade sig vara emot en sådan höjning, en höjning de hade kunnat stoppa. Varför överhuvudtaget yrka på något som ni ändå inte avser att rösta på? Hade det inte varit ärligare att avstå från att lägga ett yrkande och avstå från de heta utfallen mot andra partier?

Vi förstår att vi trampat på en öm tå när vi påpekar att SD säger en sak och gör något annat. Vi har förståelse för att det är jobbigt att försöka förklara era krumbukter för era väljare, särskilt som de nog inte förväntar sig att ni ska lägga er platt. Men ni har gjort ert val, stå för det. Kom inte med anklagelser mot andra för att försöka slippa ta ansvar för ert eget agerande.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Johan Hammarqvist, Finja
Arne Persson, Hässleholm

Fullmäktigeledamöter för Centerpartiet

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se