torsjö live vers2

Kulturskolan visade framfötterna

Kulturskolan visade framfötterna

Kulturskolans stora julföreställning innehöll sång, musik och dans, här Andra orkestern.

Kulturhusets röda salong fylldes till sista plats när Kulturskolan genomförde sin stora julkonsert, där även dans fanns med i programmet. Totalt 180 elever och lärare medverkade.

Samtidigt delade barn- och utbildningsförvaltningen ut två kvalitetspriser. Det ena premierade Bjärnums skola. Det andra priset tillföll Petra Carlsson och Lena Nilsson, rektor respektive specialpedagog för förskolorna i Hästveda, Ballingslöv och Farstorp.

– De har visat goda resultat, poängterar Rolf Bengtsson, som är chef för barn- och utbildningsförvaltningen i kommunen.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt
Priset för ”bästa insats” tillföll Bjärnums skola. Det togs emot av Åsa Eklöf som är lärare och Susanne Sandquist som är rektor på skolan. De har bland annat arbetat målmedvetet med att underlätta för elever med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Längst till höger i bild: Stefan Larsson (M), ordförande för barn- och utbildningsnämnden.

En symbolisk check, värd 15 000 kronor vardera, överlämnades. Prisutdelningen skötte Rolf Bengtsson tillsammans med barn- och utbildningsnämndens ordförande Stefan Larsson (M). Övriga ledamöter i nämnden var också väl representerade i publiken.

Petra Carlsson, rektor och Lena Nilsson, specialpedagog, fick ta emot priset för ”bästa resultat” ur barn- och utbildningsförvaltningens chef Rolf Bengtssons hand. De arbetar inom förskoleverksamheten i Hästveda, Farstorp och Ballingslöv.
Isak Svensson framför ett soloparti på sin saxofon.

Skolans kvalitetsarbete i all ära, men publiken kom nog i första hand för att se och höra Kulturskolans elever och lärare agera på scen.

– Allt vad Kulturskolan gör drar publik, konstaterade Rolf Bengtsson. När föräldrar, mor- och farföräldrar sluter upp blir det en ansenlig skara.

Ingen lär ha gått besviken hem, för här saknades varken bredd eller talanger. Oavsett om det var Ungdomsorkestern eller nybörjarna i Första Orkestern som framträdde. En del av musiken hade julen som tema, men långt ifrån allt. Kulturskolans danselever fick också visa framfötterna.

När dansarna tog plats på scen under andra delen av kvällens program fick publiken en tydlig påminnelse om att Kulturskolan är så mycket mer än musik.

Kulturskolans julevenemang har som ett av sina syften att stöda Musikhjälpens insamling ”Sex är inte ett vapen”. Den som vill ge ett bidrag och samtidigt visa att gåvan kommer från en hässleholmare kan gå in på:
https://bossan.musikhjalpen.se/insamlingar/hassleholmsbossan.

Text och foto: Urban Önell

Elevernas dräkter och dans fångade publiken.
Tomtenissarna med saxofon tillhör Första orkestern. Det innebär att de är nybörjare som bara spelat en termin tillsammans. De framförde bland annat Nu tändas tusen juleljus.
Ebba Larsson sjöng solo när Blågräs framträdde.
Av 22 inkomna förslag nominerades tre kandidater till kvalitetspriset för bästa insats. Annamaria Hedström, lärare på Kulturskolan, och Thommy Andersson, lärare på Norrängsskolan, tackades vid julföreställningen som nominerade, trots att de inte fick pris.

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se