Gruppen-3a-328x120

Enighet om ny förvaltningschef för miljö och stadsbyggnad

Enighet om ny förvaltningschef för miljö och stadsbyggnad

Helena Östling blir ny förvaltningschef för miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen i Hässleholm från och med den 1 april. Det beslöt kommunstyrelsens arbetsutskott på torsdagskvällen. Både kommunalråden och fackförbunden var eniga om tillsättningen.

Helena Östling blir ny chef för miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen i Hässleholm. Foto: Marita Lindhav

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Nuvarande förvaltningschefen Jan Karlsson hade bara kontrakt till årsskiftet, men det förlängs nu tills efterträdaren är på plats.

Helena Östling är 47 år gammal och arbetar sedan två år tillbaka som tillförordnad chef för “verksamheten arkitekt och teknik” i Ängelholms kommun. Tjänsten motsvarar i stort den befattning hon tillträder i Hässleholm, med skillnaden att även vatten och avlopp ingick i Ängelholms kommun.

Helena Östling anställdes 2015 som planchef i Ängelholms kommun. Dessförinnan arbetade hon som kommun- och stadsarkitekt i Strömstads kommun. Hon har mastersexamen i arkitektur från Lunds tekniska högskola, med fördjupning i hållbar stadsgestaltning.

– Jag ser verkligen fram emot att bli en del av Hässleholms miljö- och stadsbyggnadsförvaltning och är glad över möjligheten att vara med i kommunens framtida utveckling, säger Helena Östling i ett pressmeddelande från kommunen.

15 personer sökte tjänsten som förvaltningschef och fyra kallades till intervju.

– Vi hälsar Helena varmt välkommen till Hässleholm! Med bakgrund inom stadsplanering och engagemang för verksamhetsutveckling kommer hon att bidra till utvecklingen av såväl miljö- och stadsbyggnadsförvaltningen som kommunen i stort, säger kommundirektör Bengt-Arne Persson i pressmeddelandet. 

Det blev turbulens kring tillsättningen av miljöchef och i somras avbröts rekryteringen av skolchef, men nu blev det ett enhälligt beslut.

– Jag är väldigt glad för detta, säger kommunens personalchef Marie Söderqvist.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se