torsjö live vers2

Folkvilja för fängelse?

Folkvilja för fängelse?

INSÄNDARE. Vill verkligen de boende i Hässleholms kommun ha ett 30 hektar stort fängelse? De flesta lokalpolitiker i Hässleholm verkar tycka att det är en god idé att upplåta kommunal mark till att bygga en ”kriminalvårdsenhet” av säkerhetsklass 2, att husera mellan 150 och 300 fängelsedömda män. Den 18 december beslutade en nästan enig miljö- och stadsbyggnadsnämnd, det var bara Folkets väl som hade avvikande uppfattning, att låta undersöka på vilka platser i kommunen som man kan lokalisera en ”kriminalvårdsenhet”. Förslagen ska presenteras nästa gång nämnden sammanträder, den 18 januari. Då kommer en del kommuninvånare få uppleva att de riskerar få ett jättelikt fängelse till granne. Våra lokala företrädare för S, M och SD verkar vara bländade av de positiva följderna av att få ett nytt superfängelse i kommunen, och ger inte intryck av att ha lyssnat av folkviljan eller ha analyserat de negativa konsekvenserna av ett fängelse i exempelvis Hästveda, Tyringe eller Sösdala.

Ju längre tokigheter får fortgå, desto svårare brukar det vara att stoppa dem. Folkets väl tänker göra vad vi kan för att förhindra att det byggs ett fängelse i Hässleholms kommun.

Jonas Klein i Tyringe
Folkets väl (FV)
Ersättare i miljö- och stadsbyggnadsnämnden

ANNONS

Annons om Kristinelunds trädgård

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se