Gruppen-3a-328x120

Åklagaren vill förlänga häktning för mordförsök

Åklagaren vill förlänga häktning för mordförsök

Ett stort polispådrag ryckte ut till Ljungdala efter skottdramat på Trebackalånggatan den 12 december då två män skadades. Foto: Berit Önell

Den man i 20-årsåldern som misstänks för mordförsök i två fall vid skottdramat på Ljungdala får stanna i häktet åtminstone tills på tisdag. Tiden gick egentligen ut igår, men först på tisdag kan alla parter närvara vid en omhäktningsförhandling.

Åklagaren Helena Ljunggren vid Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet har begärt förlängd häktningstid till den 23 januari. Den misstänkte motsätter sig fortsatt häktning, men har medgett att sitta kvar tills förhandlingen kan hållas.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Tre män är häktade för inblandning i skottdramat den 12 december, varav en i sin frånvaro. Den nu aktuelle mannen är på sannolika skäl misstänkt för mordförsök, grov misshandel och narkotikabrott. De två andra är på sannolika skäl misstänkta för medhjälp.

Åklagaren vill nu ha mer tid för att hålla förhör med målsägande, vittnen och medmisstänkta och väntar också på tekniska undersökningar av olika beslag.

För den andre misstänkte mannen som sitter bakom lås och bom ska åtal vara väckt senast på måndag om inte åklagaren begär förlängd tid. För den som är häktad i sin frånvaro finns ingen fastställd tid eftersom ingen förhandling har hållits ännu.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se