torsjö live

Padelturnering bekämpar ALS

Padelturnering bekämpar ALS

Tillsammans vill de råda bot på ALS: Cina, Olof och Ola Andreasson, Joakim Rosander, ordförande i Hässleholms Padelklubb, Björn och Sara Andreasson, Pether Karlsson, ägare av Padelhallen, Staffan Ekström tävlingsansvarig i Padelklubben.

En padelturnering mot ALS. Det är det senaste initiativet från Björn Andreassons sida för att råda bot på den obotliga sjukdomen. Först var det fotboll, sedan golf. Den 25 januari går kampen vidare, denna gång i Hässleholms padelhall.

Albin Pålsson är en av många aktiva spelare, som kommer att svinga sitt racket under padelturneringen.

Frilagt har i tidigare artiklar berättat om hur Björns engagemang väcktes när det stod klart att pappa Ola drabbats av ALS. Ett besked som kunde slutat i uppgivenhet. Istället satte det fart på hela familjen Andreasson, även mamma Cina, samt syskonen Olof och Sara.

Det behövs nämligen både eldsjälar och pengar till forskning, om sjukdomen ska kunna besegras. En fotbollsturnering mot ALS var det första steget. Sedan har det rullat på. Björn har inte bara varit full av idéer, han har också lyckats förverkliga dem.

– Jag tänkte, vad blir nästa sport? Då kom jag fram till att padel ligger i tiden, berättar Björn.

Det ledde till att han kontaktade Joakim Rosander, ordförande i Hässleholms padelklubb. Padel kan för den oinvigde beskrivas som en korsning mellan tennis och squash.

– Till padelturneringen är nu ett 30-tal lag anmälda och det går inte att ta emot fler. Däremot finns det plats för publik, som kan komma och titta, fika, äta grillat, eller köpa prylar till stöd för ALS-forskningen.

Så det är meningen att man ska komma hit hungrig? frågar Frilagt.

– Just precis, ät ingen frukost innan du kommer, säger Björn. Detta samtidigt som han poängterar att publiken inte betalar någon inträdesavgift.

Turneringen drar igång klockan 9 på morgonen och avslutas vid 18-tiden.

Padelhallens ägare Pether Karlsson har upplåtit lokalen helt kostnadsfritt. Även Hässleholms padelklubb ställer upp och hjälper till under dagen. Bakom grillen står Peter Håkansson från Hessle BBQ & Event.

Padelhallen i Hässleholm ligger granne med Zuper Bowl. Bowlinghallen är dessvärre stängd sedan en tid tillbaka, men i padelhallen är det liv och rörelse.

Hela överskottet från padelturneringen förmedlas vidare till Ulla-Carin Lindqvists stiftelse. Den startades med samma syfte, att samla in pengar till ALS-forskningen.

Text och foto: Urban Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se