Gruppen-3a-328x120

Sösdala Simsällskap kräver svar

Sösdala Simsällskap kräver svar

Sösdala simsällskap efterlyser ett rakt besked och ett tydligt beslut, baserat på korrekta underlag, om stängningen av simhallen.

INSÄNDARE. Vi kräver ett svar!

November 2018 – en månad Sösdala Simsällskap aldrig glömmer. Vi hade då 200 barn i vår oerhört populära simskola, vi hade ett 30-tal simtränande ungdomar, vi hade 50 motionerande i vattengympa och aquajogging, vi hade kunniga, engagerade och uppskattade ledare till de verksamheterna och vi hade en ideellt arbetande styrelse.

Sedan kom det då – beslutet att lägga ner simhallen. Eller ja, beslut och beslut. Det har visat sig att det inte ens finns ett faktiskt beslut att luta sig mot. Ingen konsekvensanalys. Inget underlag som visar på en faktisk kostnad för ett nytt reningsverk, inget underlag som visar på en faktisk kostnad för nedmontering av simhallen, inget underlag som visar på en faktisk kostnad för aktuell drift av simhallen.

Våra politiker pratade om att vattenläckan i simhallens tak kunde bli kostsam. Där finns ingen vattenläcka. Däremot fanns det en läcka i sporthallens omklädningsrum, kunde det vara den de menade? Kunde det vara så att de inte riktigt visste vad de pratade om? De trodde att sporthallens omklädningsrum var nyrenoverade när det i själva fallet var simhallens omklädningsrum som var nyrenoverade. Oj.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Är det här vad vi kan förvänta oss av våra folkvalda politiker? Att beslut fattas på uppfattningar om kostnader i motsats till uppfattningar om människors välmående och hälsa? Att beslut som försämrar en hel bygds livs- och levnadskvalitet kan tas, eller i det här fallet inte tas, baserat på lösryckta, felaktiga uppfattningar och åsikter?

Att styrande politiker har en önskan om centralisering av all välfungerande verksamhet i Sösdala är mycket tydligt. Allt ska uppenbarligen finnas i lokalorten Hässleholm, på bekostnad av byarna runt omkring. Är inte skattepengarna från invånarna i Sösdala lika mycket värda?

Vi i Sösdala Simsällskap har arbetat hårt och länge för att försöka få fram ett formellt beslut. Vi har bjudit in politiker till simhallen på en rundvisning för att själva se den vattenläckan som inte fanns i taket. Vi har bjudit in dem till allmän diskussion på Vannaröd Slott för att själva se vilket engagemang som finns i vår lilla by. Vi har skrivit insändare, vi har suttit med på de möten vi kan, vi har försökt hålla liv i vår simklubb genom att träna på annan ort (tack Tyringe SS). Allt för att visa på att vi fortfarande finns! Att vi inte ger oss förrän vi får ett rakt besked och ett tydligt beslut baserat på korrekta underlag.

Så även om överskriften verkar hård med sitt krav på svar, så är det just det vi allra ödmjukast ber om. Ett svar. Ska det vara så svårt?

Styrelsen Sösdala Simsällskap genom
Ordförande Camilla Persson

P.S Efter allt regn som trillat ner från skyn de senaste månaderna så är det fortfarande snustorrt inne i simhallen, till både vår glädje och vår stora sorg.

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se