torsjö live

Skånska artister klara för Torsjö Live

Skånska artister klara för Torsjö Live

Jill Johnson och Timbuktu med kompbandet Damn! är klara för årets upplaga av musikfestivalen Torsjö live den 26-27 juni. Totalt kommer ett 15-tal artister att medverka, men än så länge får alla nyfikna vänta på besked om vilka de övriga är.

Jill Johnsson kommer till Torsjö Live i år.

Än så länge är det alltså skånskt för hela slanten på Torsjö Live, musikfestivalen vid Västra Torup. Den svenska countrymusikens first lady, Jill Johnson med rötter i Ängelholm, kommer att uppträda på fredagkvällen.

På lördagen blir det hiphop med Jason ”Timbuktu” Diakité, Lunds kanske mest kända kulturpersonlighet i detta nu.

Det är två rutinerade artister som bokats. Jill Johnson började uppträda redan när hon var tolv år. Hon har varit framgångsrik i populärmusikgenrén, exempelvis med melodifestivallåtarna ”Kärleken är” och ”Crazy in Love”. Med åren har hon alltmer hittat hem i countryn. Hon har också varit framgångsrik som programledare i tv med ”Jills veranda” som visats i tre säsonger.

Timbuktu släppte sin första singel 1996. Till hans mest kända låtar räknas ”Det ordnar sig” och ”Alla vill till himmelen men ingen vill dö.” Genom sin medverkan i tv-programmet ”Så mycket bättre” fick han också en hit med sin tolkning av Mikael Wiehes ”Flickan och kråkan”. Även Timbuktus version av Orups ”Regn hos mig” har rönt stor uppskattning.

Timbuktu och kompbandet Damn! var först att presenteras av årets artister till festivalen vid Västra Torup. Foto: Oskar Sandström

Torsjö live 2020 öppnar i år upp för att ta med picknickkorgar in på området, något som man menar ska underlätta inte minst för barnfamiljer som vill delta i festivalen.

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se