torsjö live

Padelturnering drog in drygt 40 000 till ALS-forskning

Padelturnering drog in drygt 40 000 till ALS-forskning

Engagerade spelare och publik såg till att över 40 000 kronor samlades in till ALS-forskningen. Foto: Henrik Eberlund

Lördagens padelturnering i Hässleholm till förmån för ALS-forskningen blev en mycket lyckad tillställning. Spelare och publik såg till att hela 40 175 kronor samlades in.

Initiativtagaren Björn Andreasson uttrycker stor tacksamhet när han summerar dagen.

– Det var superroligt och uppskattat, säger han på telefon. Även Padelhallens ägare, Pether Karlsson, var nöjd och vill att vi ska komma tillbaka nästa år.

Uppfinningsrikedomen hos Björn och hans sympatisörer har varit stor. Behovet är ju stort. Det behövs pengar om det ska gå att nå fram till ett genombrott i forskningen som kan besegra den obotliga sjukdomen. Sedan pappa Ola drabbades av ALS har Björn haft en tydlig fiende. Han attackerar på alla sätt han kan komma på, och hela familjen har mobiliserats i arbetet.

Turneringen hölls i Hässleholms padelhall. Foto: Henrik Eberlund
När Björn Andreasson fick veta att hans idrottsintresserade pappa Ola drabbats av ALS började han samla in pengar genom sportturneringar, först i fotboll, sedan i golf och nu padel. Ola följde också padelturneringen med intresse. Foto: Erik Berg

Det började med fotboll mot ALS. Det föll sig naturligt, för det är ju den sport som pappa Ola själv haft som nummer ett i sitt liv. Framför allt har han varit engagerad som spelare och tränare i Röke IF. Han har fått många vänner och bekanta i idrottsvärlden. En del av dem kom till Hässleholms padelhall för att visa Ola sitt stöd.

– Han hade jättekul, det blev något av en reunion för honom, berättar Björn.

När fotbollen visade sig fungera alldeles utmärkt som insamlingsmetod, fick Björn blodad tand. Även när han ordnat golf, och nu en padelturnering, har pengarna rullat in. Han har även fått hjälp av ett lokalt företag med att ta fram tröjor och armband som säljs till förmån för forskningen.

Totalt 319 994 kronor har Björn Andreasson och alla som slutit upp kring hans initiativ lyckats samla in till Ulla-Carin Lindquists stiftelse. Det hade inte gått utan alla välvilliga privatpersoner, företag och föreningar som öppnat börsen, upplåtit lokaler och slitit, allt för den goda sakens skull.

– Alla här har jobbat idéellt, men de har nog också upptäckt att det ger så mycket tillbaka, säger Björn.

Padelturneringens vinnare blev Joakim Rosander och Jimmy Martinsson som erövrade pokalen. På bilden ses från vänster Andreas Olsson, Mathias Lindgren, Joakim Rosander, Björn Andreasson, Jimmy Martinsson, Albin Pålsson och Simon Pålsson. Foto: Erik Berg

Fotboll mot ALS finns på Facebook och där kan den intresserade läsa mer om de olika arrangemangen och om olika möjligheter att bidra till insamlingen.

– Vi har fått många nya följare på sociala medier, efter den här dagen. Det är bland annat människor som vill anmäla sig för att spela fotboll och golf längre fram. Vi har hittat litet av en ny marknad här i Hässleholm. Ju fler vi blir som sprider budskapet desto bättre.

Urban Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se