logga-ligg-tjock

Omhäktade för skottdrama på Ljungdala

Omhäktade för skottdrama på Ljungdala

Åklagaren får förlängd tid till den 6 februari att bli klar med utredningen om skottdramat på Ljungdala den 12 december då två män sköts på öppen gata. Under tiden får två misstänkta män i 20-årsåldern stanna i häktet.

Den man som häktades den 26 december som på sannolika skäl misstänkt för mordförsök i två fall, grov misshandel och narkotikabrott, medgav omhäktning.

Två män sköts på Trebackalånggatan den 12 december. Foto: Berit Önell

Den andre mannen motsatte sig fortsatt häktning och ny förhandling hölls därför i Hässleholms tingsrätt på fredagen. Han omhäktades då, fortfarande på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till försök till mord i två fall samt misshandel.

Båda männen misstänks ha begått våldsbrotten tillsammans och i samråd med andra. Åklagaren Helena Ljunggren vid Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet får fortsatt tillstånd att ålägga de misstänkta restriktioner i kontakten med omvärlden.

En misstänkt man i 35-årsåldern är fortfarande på fri fot och häktad i sin frånvaro.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se