torsjö live

Felaktiga inkassokrav från kommunen

Felaktiga inkassokrav från kommunen

Många föräldrar i Hässleholms kommun har fått ett felaktigt inkassokrav för sin barnomsorgsfaktura.

– Alla som fått inkassokrav kan bortse från dem, skriver kommunen på sin hemsida, skolornas informationsnätverk Schoolsoft och i ett pressmeddelande.

Kommunen har bytt fakturasystem och i början på januari meddelades att barnomsorgsfakturorna därför skulle bli något försenade denna månad. Vårdnadshavarna väntades inte bli påverkade. Men nu har alltså inkassokrav av misstag skickats ut och många undrande föräldrar har ringt till kommunen.

– Det är en fil som av misstag gått iväg, varför vet vi inte ännu. Vi eftersöker vad som har hänt. Alla som har fått ett inkassokrav på barnomsorgsfakturan kan slänga dessa. Det är en felaktighet och de skulle aldrig skickats ut, säger Ann-Sofie Laursén, barn- och elevregistrering, i pressmeddelandet.

På kommunens hemsida förtydligas också att den som redan har betalat kravet ska få tillbaka sina pengar genom att höra av sig till den kontaktperson som finns på den ordinarie fakturan. Alla krav ska dras tillbaka och kommer inte att efterlämna några spår för vårdnadshavarna.

Kommunen uppdaterar sin information om problemet löpande här:

https://www.hassleholm.se/5.431384c16fca9351b6c2af0.html

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se