logga-ligg-tjock

Svar till Ronny Larsson om kommunalt klimatnödläge

Svar till Ronny Larsson om kommunalt klimatnödläge

INSÄNDARE. Det är alltid intressant när medborgare i denna fantastiska kommun basunerar ut sin övertygelse om att så fort man tittar någon annanstans än på gängse och vetenskapligt underbyggda fakta så hittar man svaret på livets gåta. I detta fall har Herr Ronny Larsson lutat sig åt Lars Bern, som för övrigt inte har någonting med IPCC att göra, som Herr Larsson vill påskina. Får väl se om Herr Larsson kan skaka fram fakta om det påståendet utanför klimat-konspiratoriska och SD-vänliga sidor.

Lars Bern må vara en duktig akademiker, men något betydande arbete inom klimatvetenskap har han inte utfört. Att han har en blogg må så vara, men ärligt talat, vem har inte det. Lars Bern driver en pseudovetenskaplig blogg där han inte förnekar klimatförändringar och att koldioxiden är en fara för vårt livsrum men däremot är skeptisk till klimatlarmen som nu med all tydlighet pågår och med all rätt proklameras. Att han skulle vara Sveriges främsta akademiker inom det området är ren och skär lögn och en tydlig förolämpning mot folk som vigt sitt akademiska liv åt dessa frågor. Men Herr Larsson bryr sig inte om det. Han räknar kallt med att majoriteten av dem som läser hans ord inte kommer att ta reda på fakta, utan blint tro på hans åsikter. Men inte jag.

Lars Bern påstår att temperaturen inte har ökat och i en film från den konspiratoriska YouTube-kanalen SwebbTV påstår han: “De senaste 20 åren har temperaturen i stort sett legat stilla med undantag för El Niño 1998 och 2016.” Rent påhitt. Läser man IPCC´s rapport som är sammanställd för FN av en majoritet av världens främsta vetenskapsmän och kvinnor så ser man en helt annorlunda version, något som jag tagit upp tidigare när Ernst Herslow (FV) har raljerat i denna tidning. Läs gärna https://www.ipcc.ch/site/assets/uploads/2018/02/WG1AR5_all_final.pdf, FAQ 2.1 sid 199 och den graf som visar hur temperaturen i världen har ökat sedan 1950.

Sedan är det roligt att Herr Larsson skriver IPCC som resumé till Lars Bern trots att Herr Larsson och andra klimatförnekare hävdar att rapporten är falsk. Snacka om hyckleri!

Kanske är det så att Herr Larsson i Kvistalånga har det bra nu. Kanske känner han sig trygg i sin tillvaro. Absolut, nu är det ok. Men imorgon då? Eller nästa vecka? Nästa år?

Lars Bern säger, och jag citerar Herr Larssons inlägg, “osäkerheten om hur klimatet kommer att utvecklas detta århundrade är jättestor.” Det jag tror Herr Larsson inte fattar är att det är just det som är poängen med hela IPCC´s arbete. Att vårt klimatavtryck gör att klimatet och i samma veva vädret blir mer och mer oförutsägbart. Att Herr Larsson “tror” att IPCC och dess arbete är en saga, det får stå för honom. Vi har religionsfrihet i Sverige, så han får tro vad han vill. Men det gör inte att han har rätt. Vi andra rationella, vi förlitar oss på fakta. Fri från påtryckningar från ekonomiskt beroende oljestater och kvasivetenskapliga och brunpolitiska alternativ-forum.

Slutligen så kommer jag att använda en modifierad version av Herr Larssons raljerande mot Dolores Öhman (MP) i denna tidning för jag tycker att den fungerar mot Herr Larsson också;  “Undertecknad menar sist att det finns anledning för oss alla, och i synnerhet Ronny Larsson i Kvistalånga och hans vänner i FV och SD, att undvika icke underbyggda påstående eller rena lögner.”

Ulf Nilsson

https://www.epa.gov/climate-indicators/climate-change-indicators-atmospheric-concentrations-greenhouse-gases

https://www.ipcc.ch/site/assets/uploads/2018/02/WG1AR5_all_final.pdf

https://www.nationalgeographic.com/environment/global-warming/global-warming-causes/

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se