torsjö live

Skottdramat på Ljungdala i “Efterlyst”

Skottdramat på Ljungdala i “Efterlyst”

Ett stort polispådrag ryckte ut till Ljungdala efter skottdramat på Trebackalånggatan, alldeles intill flera förskolor. Foto: Berit Önell

Den tredje av de misstänkta i skottdramat på Ljungdala den 12 december är fortfarande på fri fot. På torsdagskvällen gick polisen ut med namn och bild på mannen i tv-programmet Efterlyst. Samma dag omhäktades de andra två misstänkta vid Hässleholms tingsrätt.

Polisens presstalesperson Rickard Lundqvist berättar i tv mer ingående om skottdramat än vad polis och åklagare tidigare gått ut med. Han förklarar att en av männen som senare blev skjuten kom ihop sig med de tre misstänkta när han stannade med sin bil på parkeringsplatsen vid Trebackalånggatan. Han blev misshandlad och tog sig skadad hem till sin bror som bor i området. De gick sedan tillsammans ut för att leta upp gärningsmännen. Situationen urartade och det slutade med att båda bröderna blev skjutna.

– Föräldrar som var på väg att hämta sina barn på förskolan intill blev vittnen till skottlossningen, säger programledaren Hasse Aro i Efterlyst.

Mannen har varit häktad i sin frånvaro sedan den 30 december.

– Det är högst angeläget att vi hittar honom, både för förundersökningens skull och för att han är efterlyst för ett grovt brott, säger Rickard Lundqvist i programmet.

De andra två misstänkta är i 20-årsåldern. Den ene är på sannolika skäl misstänkt för mordförsök i två fall, grov misshandel och narkotikabrott. Han medgav fortsatt häktning till den 20 februari.

Den andre, som är misstänkt för medhjälp till försök till mord i två fall samt misshandel, bestred fortsatt häktning. Tingsrätten fattade därför vid en ny omhäktningsförhandling beslut om att låta honom stanna lika länge i häkte och ge åklagaren Helena Ljunggren vid riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet mer tid för utredningen.

Berit Önell

Efterlyst sänds i TV3, Viafree och Viaplay och går att se i efterhand här.

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se