Gruppen-3a-328x120

Bullerbyns förskola inte till salu

Bullerbyns förskola inte till salu

INSÄNDARE. Angående en eventuell försäljning av Bullerbyns Förskola.

Vi inom Socialdemokraterna är tydliga med att Bullerbyns förskola inte är till salu. Vi tror inte att invånarna i Hässleholms kommun vill sälja det vi gemensamt äger och driver. Bullerbyn är en verksamhet full med barn och personal och vad händer med dom kan man undra. Tänk om man inte vill ha sina barn på en fristående verksamhet, har kommunen plats till alla barn på de kommunala förskolorna, svaret på det är nej, det finns inte plats för Bullerbyns barn på andra förskolor.

Varför vill man köpa en kommunal förskola? För oss råder det inga tvivel om att om ett vinstdrivande företag ser en möjlighet att tjäna pengar på att driva en förskoleverksamhet så gör man det. Allt för att kunna maximera en vinst på Hässleholms kommuns invånare bekostnad. Man köper ju allt, personal, barn och lokaler.

För oss inom Socialdemokraterna är det självklart att skattepengar som är avsätta för välfärden skall användas till att förbättra och ge våra barn en trygg skola och omsorg – inte till vinstuttag i privata bolag.

Socialdemokraterna
Barn- och utbildningsnämnden
Joachim Fors
Monica Ero
Johan Lindman
Diana Hagman

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt
Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se