torsjö live vers2

Kommunen köper inga kolloplatser i sommar

Kommunen köper inga kolloplatser i sommar

Hässleholms kommun skickar inga barn till Magnarpskolonin i sommar. Det har kommundirektör Bengt-Arne Persson nu meddelat den nya ägaren HSB Skåne.

HSB Skåne har erbjudit kommunen att få fortsätta att köpa platser på sommarkollo. Men responsen uteblev. HSB kontaktade först de berörda förvaltningarna, som inte kunde svara, och sedan kommunstyrelsen. Bengt-Arne Persson fick då i uppdrag att stämma av med förvaltningscheferna.

ANNONS

Annons om Kristinelunds trädgård

Anne Siivola på HSB Skåne har sedan skickat mer information till Bengt-Arne Persson. Där skriver hon att det i Hässleholms kommun finns ett stort intresse att delta på Magnarpskollot.

– Hoppas att denna fråga kan lösas och att hässleholmsbarn åter kan komma till Magnarp. Alla barn har rätt till fina sommarminnen och det finns säkert barn som behöver det lite extra mycket, skriver hon.

Hon berättar att varje kolloplats beräknas kosta 6 000 kronor per vecka och barn. Men varje barn betalar bara 800 kronor.

– Hur många platser ska vi öronmärka till Hässleholms kommun? Vad är kommunen beredd att betala?

Men Bengt-Arne Persson fick ingen positiv respons från förvaltningscheferna.

– Jag har nu stämt av med alla våra förvaltningschefer och tyvärr måste jag meddela dig att ingen förvaltning inom Hässleholms kommun har planer på att köpa några platser på Magnarpskolonin i sommar, skriver han till Anne Siivola.

Berit Önell

Läs mer:

2020-02-20 Oklart om kommunen ska köpa kolloplatser i Magnarp

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se