torsjö live vers2

Svar till Ronny Larsson om hans vackra promenad

Svar till Ronny Larsson om hans vackra promenad

INSÄNDARE. Jag är ingen illasinnad person. Jag vill alltid folk väl, oavsett ursprung eller politisk koppling, och jag känner stor glädje i att Ronny Larsson i Kvistalånga har det bra nu. Hans promenader med sin filosofiske hund, som Lars Nord så poetiskt beskrev det, är en fröjd att höra om. Jag mår också bra just nu. Jag har det bra i denna fantastiska kommun. Så nej, det är synd att klaga.

Men för en bildad person så är det magiskt att höra att Herr Larsson på sina promenader i sin skog kan se ut över Hässleholm och kommunen, se hela Sverige och Europa, se världen med sin fantastiska blick! Det är ett konststycke värdig Isaac Asimov´s eller JK Rowling´s fantastiska verk. Men nu måste Herr Larsson förstå att Hässleholm är mer än Ronny Larsson i Kvistalånga. Hässleholms kommun också, Sverige med, och även hela världen.

Och tur är väl det.

ANNONS

Annons om Kristinelunds trädgård

För om vi tittar lite närmare på logiken som Herr Larsson baserar sin världsbild på när han ser på världen under sina promenader, då borde man ju kunna se brottsligheten med samma logik.

Där jag bor och där jag tar mina promenader så sker inga inbrott, eller sprängningar, eller skjutningar. Ingen våldtäkt eller pedofili har anmälts. Inga tafsande politiker eller skattesmitare. Inga brända bilar eller rån. Så med Herr Larssons logik så måste Sverige vara ett fantastiskt säkert land att leva i. Världen är då med den logiken så otroligt trygg att vi kan lika gärna lägga ner polisen och alla brottsutredande organ i världen.

Men tyvärr så ser inte verkligheten ut så. Likaså med klimatet.

Herr Larsson vill påskina att jag och Dolores Öhman (MP) inte vet skillnaden mellan väder och klimat. Ja, jag kan naturligtvis inte prata för Dolores Öhman (MP), men jag har i tidigare inlägg visat med all tydlighet att jag har god koll på detta ämne och hur vårt avtryck på jorden har skapat ett nödläge. Jag har med fakta pulvriserat era lögner och de fanatiska klimatförnekare som ni hänvisar till. Jag har belyst erat hyckleri när ni anklagar alla som värnar om klimatet för att ha politiska agendor. När ni sprider lögner om klimatet och grumlar vattnet med era ologiska bryderier, så visar ni med all tydlighet att det är ni som har en agenda för att driva en politik som baseras på att stoppa huvudet i sanden och skylla allt på alla andra.

Jag valde att inte kommentera Herr Larssons åsikt om Dolores Öhman (Mp) för jag tyckte att den var tramsig och utan poäng, och det var trots allt en åsikt. Och jag tror på åsiktsfrihet. Jag valde däremot att besvara hans andra så kallade fakta, Lars Berns påstådda koppling till IPCC till exempel, med faktisk och betrodd fakta. Men tydligen så vet Herr Larsson mer än den samlade kåren av intelligenta vetenskapsmän/kvinnor i denna värld. De som faktiskt producerat mer än 12 000 vetenskapliga dokument vars slutsatser pekar åt samma håll.

Vårt klimat är i trubbel.

Kanske inte i Hässleholm, men i världen som helhet.

Och världen är större än den blöta stigen där Ronny Larsson i Kvistalånga väljer att ta sin promenad.

Och likt Lars Nord, så tänker jag också skicka tillbaka ett väl valt citat. Och jag måste naturligtvis tacka Herr Larsson för lånet:

“Låt oss till sist begrunda Benjamin Disraeli:

– Att inse att man är okunnig är ett bra steg mot kunskap. –”

Ulf Nilsson

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se