torsjö live

Mellovinnarna klara för Torsjö live

Mellovinnarna klara för Torsjö live

The Mamas kommer till Torsjö Live. Foto: Fotograf Anna-Lena Ahlström

Mellovinnarna The Mamas kommer till Torsjö live i sommar. Det avslöjar arrangörerna i ett pressmeddelande. Sedan tidigare är Torsson, Joddla med Siv, Oscar Zia, Jill Johnson, The Rhymes och Timbuktu med kompbandet Damn! klara, inför Hässleholms största musikfest utanför Västra Torup, den 26-27 juni.

The Mamas lyckades så sent som den 7 mars erövra förmånen att representera Sverige i Eurovision Song Contest. I fjol körade de bakom det årets segrare, Jakob Lundvik. I år tog de ett steg framåt och segrade helt på egen hand. The Mamas musik har rötter i soul, gospel och rhythm and blues.

Kultbandet Torsson är still going strong, trots att det är mer än 40 år sedan de hade sin första spelning. Vem har inte hört deras mest kända låtar som Det spelades bättre boll, och Klippans centrum? Den sistnämnda skvallrar för övrigt om var Torsson har sina rötter. De är väl förankrade i den skånska myllan.

Torsson från Klippan är fortfarande på hugget, trots att det är 40 år sedan första spelningen.

För många lokalpatriotiska hässleholmare är annars Joddla med Siv antagligen det band man har närmast hjärtat. De har inte spelat på hemmaplan sedan 2015, men nu är det dags igen. Tro det eller ej, men spelglädjen och charmen har de kvar, trots 30 års i musiksvängen. Det hävdar kapellmästaren Stefan Blad som vittnar om att bandet upplevde en nytändning under fjolåret.

Torsjö live bjuder som vanligt på blandad kompott, för att nå en bred publik med skiftande musiksmak. Veteranerna kompletteras med Uppsalabandet The Rhymes och skåningen Oscar Zia. 23-årige Oscar var med i X-factor redan som 15-åring. Förutom sin musikaliska karriär, som bland annat inneburit en andraplats i Melodifestivalen, har han bland annat visat framfötterna i Let´s dance.

Frilagt har i en tidigare artikel berättat att Jill Johnson, den svenska countrymusikens okrönta drottning, spelar på fredagskvällen, och att Timbuktu uppträder under lördagen. Fler artistsläpp är att vänta från Torsjö lives arrangörer.

Urban Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se