Gruppen-3a-328x120

Bedrägeriförsök i coronavirusets spår

Bedrägeriförsök i coronavirusets spår

Polisen uppmanar äldre personer att vara vaksamma på bedragare som utnyttjar oron för coronaviruset. En kvinna i Hässleholm blev på söndagen uppringd av okända som erbjöd sig att handla mat åt henne så att hon skulle slippa gå ut och utsätta sig för smittorisk.

Polisen i Skåne län gick på söndagsförmiddagen ut på sin hemsida med information om denna nya typ av bedrägeri som redan skett på andra håll i landet.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

– Under dagen kom det sedan till vår kännedom att det inträffat ett fall i Hässleholm, berättar polisens presskommunikatör Katarina Rusin.

Hässleholmskvinnan lät sig dock inte luras och brottet stannade vid ett försök till bedrägeri. En polispatrull åkte hem till kvinnan och tog upp en anmälan.

Polisen råder äldre som behöver hjälp med att handla mat och liknande att själv ta kontakt med anhöriga, grannar eller grupper som organiserar denna typ av hjälp – och att aldrig lämna ut pengar i förskott eller kort och koder till okända personer.

– Blir du uppringd utan att själv ha initierat kontakten kan det röra sig om ett bedrägeriförsök. Hör i så fall av dig till polisen på 114 14, skriver Skånepolisen på sin hemsida.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se