torsjö live

Föreläsning flyttas Minskat intresse för kulturhusets arrangemang

Föreläsning flyttas Minskat intresse för kulturhusets arrangemang

Coronaviruset påverkar fler arrangemang i kulturhuset i Hässleholm. Den planerade föreläsningen med Per J Andersson på temat Tåg i fokus på onsdag kväll flyttas till den 16 april. Anledningen är att det sålts för få biljetter.

– Vi räknar med väldigt lite publik på grund av att folk inte vill utsätta sig för smittorisk, säger bibliotekarie Mia Dimblad.

Föreläsningen av författaren och globetrottern Per J Andersson om tågresande blir inte heller av på onsdag kväll. Den flyttas preliminärt till den 16 april på grund av för litet intresse, troligen på grund av coronasmittan. Foto: Johan Marklund

På fredagen meddelade kulturförvaltningen att föreläsningen skulle bli av, men att kvällens kringarrangemang skulle ställas in för att minska risken för spridning av coronaviruset. På måndagen kom ett nytt beslut.

– Det är ju helt dött i kulturhuset nu, säger Mia Dimblad som själv är sjukskriven på grund av förkylning.

Hon tänker också att det inte är så trevligt för författaren att ta sig till Hässleholm om det knappt blir några åhörare.

– Vi tror att folk drar sig för att gå ut som läget är nu. Vi har ett nytt preliminärt datum, men vi kan ändra det igen om läget förvärras eller förändras på annat sätt. Vi vet inte hur det ser ut om en månad, säger hon.

Köpta biljetter gäller även till det nya datumet.

Diskussioner förs även om andra arrangemang i kulturhuset. Mia Dimblad uppmanar alla att hålla koll på kulturhusets hemsida för eventuella ändringar.

Berit Önell

Läs mer:

2020-03-13 Smittorisk ställer in arrangemang i kulturhuset

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se