torsjö live

Kulturskolan stänger tills vidare

Kulturskolan stänger tills vidare

Hässleholms kommun stänger kulturskolan för att minska risken för spridning av coronaviruset. Det meddelade kommunen i ett pressmeddelande på söndagseftermiddagen.

Undervisningen är inställd från och med imorgon, måndag, och tills vidare. Det gäller både i kulturskolans egna lokaler och på olika skolor i kommunen.

Musikundervisning är en viktig del av kulturskolans verksamhet, här en stråkorkester sammansatt för en konsert i kulturhusets foajé 2017. Foto: Jonathan Önell

-Det finns inga kända fall av coronavirus med koppling till barn- och utbildningsförvaltningens verksamheter, utan detta är en ren försiktighetsåtgärd, då verksamheten inte är obligatorisk. Den drabbar inte föräldrars möjligheter att förvärvsarbeta eller studera, och det finns inga krav på att utbildningen ska vara slutförd inom en viss tid, säger Rolf Bengtsson, förvaltningschef på barn- och utbildningsförvaltningen.

Kulturskolans utbud omfattar musikinstrument, sång, körer, musikproduktion, musikteori, musikal, rytmik, bild, serieteckning, dans, film samt drama och teater.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se