torsjö live

Medeltidsdagar ställs in

Medeltidsdagar ställs in

Hovdala slott ställer in årets medeltidsdagar på grund av förbudet mot sammankomster med fler än 500 personer. Arrangemanget skulle äga rum först den 22-23 maj, men slottschef Jens Olsson gör bedömningen att ingenting tyder på att smittspridningen kommer att gå att stoppa i närtid.

Möjligheten att genomföra medeltidsdagarna under sensommaren eller hösten undersöks nu.

Medeltidsdagarna ställs in. Riddare Avalon från Glimmingehus är ett av de stiliga ekipagen som deltagit i SM i tornerspel vid Hovdala slott. Foto: Urban Önell

Beslutet att ställa in Hovdala medeltidsdagar fattades på tisdagen mot bakgrund av den rådande samhällsspridningen av covid-19.

– Vi följer noga samhällsutvecklingen och Folkhälsomyndighetens råd, säger Jens Olsson.

Medeltidsdagarna lockar vanligen cirka 12 000 besökare på två dagar tillsammans med ett stort antal tävlande, försäljare och övriga.

– Det är idag en alldeles för stor osäkerhet kring möjligheten att arrangera evenemanget. För att klara det krävs en stor insats över en längre tid så även om beslutet att begränsa antal deltagare hävs om en månad så är det då för sent att hinna med allt som ska göras för ett bra och säkert evenemang, säger Anders Rosengren, förvaltningschef på kultur- och fritidsförvaltningen.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se