torsjö live vers2

Badhussnusket II

Badhussnusket II

INSÄNDARE. Efter att för ett och ett halvt år sedan skrivit om ovanstående företeelse i badhuset i Hässleholm, har jag inte sett någon förbättring. Fortfarande är det alltför många som inte iakttar gällande regler. Det gäller inte bara barn och ungdomar, utan i hög grad även vuxna.

Det går att läsa på anslagstavlan (Ordningsregler bassängbad) vid ingången vad som gäller ALLA badande. Där står bland annat: 7. Duscha och tvätta hela kroppen med tvål innan du badar, 10. Inga badkläder i bastun. Sitt på medtagen handduk. (gäller ej rek.avd). 12. Respektera och visa hänsyn mot personal och andra besökare.

Jag kan bara konstatera att det är många som bryter flagrant mot dessa regler. Vem är det då som ska se till att föreskrifterna följs? I första hand måste det väl vara badpersonal och lärare/medföljare som ska se till detta. När jag konfronterar dessa om vad som gäller, ignoreras jag och till och med lärare/medföljare blir förbannade. Även tränare/instruktörer borde ha ett ansvar för att föreskrifterna följs.

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

Nyligen kom det upp en en skylt med anvisningar på olika språk, vad som är viktigt när det gäller hygienen. Problemet är bara att den är placerad bakom en dörr som alltid står öppen. Kan det möjligen vara så, att placeringen är avsiktlig, för att inte irritera besökarna som inte iakttar föreskrifterna? Dessutom står det i punkt 16. Överträdelse medför avvisning/avstängning. Fråga: Hur många tänker man avvisa/avstänga som inte följer föreskrifterna i fortsättningen?

Jag har haft förmånen att besöka Actic i Ljungby. Där finns samma skylt, men i dubbla formatet uppsatt i både omklädnings- och duschrum. Lärare/medföljare går även med in för att ser till att barnen iakttar vad som gäller. Jag såg dessutom ingen vuxen som avvek från hygienkravet. Vad som går bra i Ljungby borde även gälla i Hässleholm. Om inte ordningsföreskrifterna gäller ALLA, plocka då ner dessa.

Således uppmaning till alla berörda: gör i stället om och gör rätt!

Lars Nord
Fritänkare och outsider

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se