Gruppen-3a-328x120

Mer resurser till vård, skola och omsorg

Mer resurser till vård, skola och omsorg

INSÄNDARE. Coronavirusets spridning är först och främst en fara för människors liv och hälsa, men det har också lett till ett mycket allvarligt läge i ekonomin, både globalt och här hemma i Sverige. Coronakrisen drabbar nu hela samhället i en snabb takt, och slår hårt mot individer, företag och offentlig verksamhet. Personalen inom vård, skola och omsorg är viktigare än någonsin. Sjukvårdspersonalen gör dagligen heroiska insatser i kampen mot viruset. Lärare ställer om snabbt för att kunna undervisa på distans. Medarbetare inom omsorgen tar hand om våra äldre när vi inte kan hälsa på dem. Vården, skolan och omsorgen är kärnan i det starka samhället. I kris är vår gemensamt finansierade välfärd mer betydelsefull än någonsin

Därför är jag som socialdemokrat och oppositionsråd i Hässleholms kommun väldigt glad att vår S-ledda regering tillsammans med samarbetspartierna den 2 april gav besked om ett stort tillskott till kommunerna för att trygga välfärden. Med det beskedet kommer Hässleholms kommun få ytterligare 53 miljoner. Tillsammans med de 26 miljonerna som man tidigare beslutat om så får kommunen totalt 79 miljoner. Dessa pengar kommer så väl att behövas då skatteintäkterna minskar och arbetslösheten ökar. Detta ger oss en chans att slå vakt om våra verksamheter och värna vår fantastiska personal.

Lena Wallentheim (S)
Oppositionsråd

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se