torsjö live

Nu har konsten kommit till stan

Nu har konsten kommit till stan

Hos Syhörnan ställer Margaretha Persson ut tavlor och andra ting.

Eventet ”Konst i stan” som arrangeras i samarbete mellan HessleCity och Hässleholms konstförening startar idag 9 april och pågår månaden ut. Här får konstnärer chansen att visa upp sig på en lite annorlunda konstrunda.

I år arrangerar HessleCity tillsammans med Hässleholms konstförening en annorlunda form av konstrunda. Det är drygt 15 konstnärer som ställer ut konst i några av Hässleholms alla skyltfönster.

Det är Kerstin Ek Svantesson, vice ordförande i Hässleholms konstförening, tillsammans med Johan Jönsson, centrumledare HessleCity, som ligger bakom eventet. En vecka varje höst är det Konstens vecka, som fungerar på ungefär samma sätt. Då ställer konstnärer i hela landet ut sin konst i skyltfönster, butiker, restauranger med mera.

Bjärnors Konditori ställer ut konst av Kerstin Enarsson.

Vad är anledningen till att ”konst på stan” arrangeras redan nu?

– Konstrundorna är inställda. Samtidigt är det viktigt att visa sin konst för publik, men utan att utsätta någon för onödig smittorisk, säger Kerstin Ek Svantesson.

Hur kom ni på idén?

– Vi har tidigare samarbetat med konstföreningen om utställningar på hösten. Varför inte ha en utställning redan nu, eftersom konstrundorna är inställda i år? Jag frågade konstföreningen om de var intresserade, och det var de i allra högsta grad, säger Johan Jönsson.

I skyltfönstret hos Marqet visar Irene Bratt Persson sin konst.

Arrangemanget pågår mellan den 9 april och den 30 april. Här kan ni läsa om vilka konstnärer som ställer ut, och var det går att se deras konst.

Text och foto: Henrik Andersson

Den här tavlan och fler därtill av Arne Forsell finns hos Jeansbolaget i Gallerian.
Kerstin Ek Svantessons konst finns att beskåda hos Bra Skor vid Stortorget.


Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se