torsjö live

Rättegång om skottdrama i säkerhetssal i Malmö

Rättegång om skottdrama i säkerhetssal i Malmö

Säkerhetsarrangemangen blir omfattande vid rättegången om skotten på Ljungdala som inleds på måndag. Den sju dagar långa förhandlingen kommer till största del att hållas i säkerhetssalen på Rättscentrum i Malmö. En dag är förlagd i Hässleholm för så kallad syn på platsen för dramat.

Enligt schemat för rättegången kommer 17 vittnen att höras om händelserna den 12 december 2019 då två bröder skottskadades allvarligt på Trebackalånggatan. Flera föräldrar som skulle hämta sina barn på förskolor intill brottsplatsen blev vittnen till dramat.

Minst fyra skott avlossades när två bröder blev skjutna på Trebackalånggatan den 12 december. Foto: Berit Önell

Kammaråklagare Helena Ljunggren på riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet har åtalat två män i 20-årsåldern för mordförsök och grov misshandel. Den ene är dessutom åtalad för grovt vapenbrott vid mordförsöken, två andra vapenbrott och narkotikabrott. Ytterligare en person, en man i 35-årsåldern, är häktad i sin frånvaro som misstänkt för delaktighet i både misshandeln och skjutningen.

Besöket på Ljungdala är planerat till rättegångens andra dag, måndagen den 11 maj. Sista förhandlingsdag beräknas till den 25 maj.

Berit Önell

Läs mer:

2020-04-21 Två åtalade för mordförsök på Ljungdala

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se