torsjö live

Kommunfullmäktiges sammanträde inställt

Kommunfullmäktiges sammanträde inställt

Kommunfullmäktige ställs in på måndag. I april deltog färre ledamöter för att minska risken för spridning av coronaviruset och så lär det bli även vid nästa sammanträde, den 8 juni. Foto: Henrik Andersson

Kommunfullmäktiges sammanträde, som skulle äga rum på måndag den 25 maj 2020 är inställt. Nästa sammanträde väntas äga rum den 8 juni.

Varför ställs kommunfullmäktiges sammanträde in?

– För att det är så få ärenden. Vi har sammanträde om två veckor, den 8 juni. Nu är det coronatider och ärendena hinner inte fram. Det har blivit lite förseningar, men inte på ärenden som det måste fattas beslut om, säger Douglas Roth, kommunfullmäktiges ordförande.

Kommer du att närvara på sammanträdet den 8 juni? Om inte, är det i så fall Patrik Jönsson som leder sammanträdet?

– Det vet jag inte. Om nuvarande bestämmelser gäller kan jag inte vara närvarande utan då får Patrik Jönsson leda sammanträdet, säger Douglas Roth.

I mars var kommunfullmäktiges sammanträde inställt, och i april var det färre ledamöter än vanligt som närvarade. Alla partier utom Folkets väl hade kommit överens om att utgå från regeringens förbud mot folksamlingar på mer än 50 personer, trots att det inte gäller politiska sammankomster. Folkets väl hade invänt mot att majoritetsförhållandena förändrades och ansåg det tillräckligt att ledamöterna placerade ut sig glesare i röda salongen.

– Med nuvarande regler kommer antalet ledamöter att vara reducerat även den 8 juni, säger Douglas Roth.

Henrik Andersson

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se