torsjö live

Stadsfesten ställs in i år

Stadsfesten ställs in i år

HessleCity ställer in årets upplaga av Hässleholms Stadsfest. Detta på grund av den rådande situationen gällande covid-19.

Hässleholms Stadsfest som skulle ägt rum i augusti i år ställs in. Det görs efter ett beslut taget av HessleCity, som är huvudarrangör för evenemanget. Anledningen är en fortsatt allvarlig situation beträffande covid-19, och det faktum att det i nuläget råder förbud mot sammankomster av det här slaget.

Cityledare Johan Jönsson beklagar att årets stadsfest måste ställas in. Foto: Lotta Persson

– Vi har följt utvecklingen av rådande läge och avvaktat hur andra evenemang beslutat sig för att göra. Vi vill ju inget hellre än att ställa till med fest på stan. Men detta beslut kändes som det enda rätta i dagsläget hur tråkigt det än är att ge sådana här besked, skriver Johan Jönsson, Hesslecitys centrumledare, i ett pressmeddelande.

Hade ni hunnit boka artister innan ni beslöt er för att ställa in stadsfesten?

– Nej, Vi hade inte kommit så långt i planeringen när covid-19 kom. Det var också i princip då, som vi skulle börja boka artister. Men vi hann aldrig med att boka några artister även om vi hade några på gång, säger Johan Jönsson.

Kommer ni nästa år att kompensera för årets inställda stadsfest, till exempel med mer namnkunniga artister eller fler arrangemang?

– För nästa års stadsfest har vi ännu inget planerat, utan har bara gått ut med datum. Inget är beslutat avseende bredd på artister eller kompensation för årets inställda fest, säger Johan Jönsson.

Hässleholms Stadsfest 2021 äger rum den 27-28 augusti.

Henrik Andersson

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se