torsjö live

Hyresavtal för Skånetrafikens nya lokaler undertecknat

Hyresavtal för Skånetrafikens nya lokaler undertecknat

Idag undertecknade Region Skåne och det kommunala bolaget Hibab hyresavtalet för de nya lokaler som ska byggas för Skånetrafiken på Norra Stationsområdet i Hässleholm. Hyran blir 7,4 miljoner kronor per år och hyrestiden är tio år.

Skånetrafiken har under ett par år varit i behov av större lokaler i Hässleholm och undersökt möjligheterna att anpassa de nuvarande på Andra Avenyn. Förra året tecknades istället en avsiktsförklaring med Hässleholms kommun om en nybyggnation för att Skånetrafikens verksamhet skulle kunna flytta till mer ändamålsenliga lokaler.

– Läget bredvid Hässleholms station är idealt för arbetspendling och samtidigt nära våra kunder, säger Linus Eriksson, trafikdirektör på Skånetrafiken i ett pressmeddelande.

Så här kan det nya huset på Norra Station komma att se ut. Bild ur Swecos underlag

Byggstart är planerad efter sommaren. Om allt går enligt plan kan Skånetrafikens medarbetare flytta in i de nya lokalerna i början av 2022.

– Nu får Skånetrafiken mer moderna lokaler som kommer att ge alla anställda en bättre arbetsmiljö. Dessutom ger de nya lokalerna möjligheter till nya effektiva arbetssätt på ett optimalt läge, säger Carina Zachau, ordförande i kollektivtrafiknämnden i Region Skåne.

Lars Johnsson (M), ordförande i kommunstyrelsen i Hässleholm, är nöjd med att avtalet nu undertecknats.

– Det är glädjande att Hässleholms kommun kunnat bistå Skånetrafiken med nya lokaler. Genom avtalet säkrar vi Skånetrafikens verksamhet i Hässleholm för lång tid framöver. Med sina 310 anställda i Hässleholm är Skånetrafiken och dess verksamhet av stor betydelse för vår kommun, säger han.

Berit Önell

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se