torsjö live vers2

Skuggfäktning när moderaterna leker lag och rätt – igen

Skuggfäktning när moderaterna leker lag och rätt – igen

INSÄNDARE. EU-parlamentarikern Tomas Tobé skriver i ett inlägg på insändarsidan att han nyligen har ställt krav – och där kastade han visst ett öga ut i publiken… – på större resurser till Europol. Det är stöldligorna det är fråga om. Tobé kräver att det tas itu med kraft mot dem. Det är dock inte troligt att den av gränslös brottslighet drabbade allmänheten i Göinge kommer att ha någon nytta av Tobés plötsliga beställsamhet. Tvärtom.

Sverige är ingen suverän stat längre, nationen är nedlagd, och de individer som skulle kunna utgöra den svenska nationen är bara ett myller av… kunder.

Styret är följaktligen inte det folkstyre som det en gång var. Det enda som finns kvar av det är – märkligt nog – de politiska partierna. Och de sitter alltså nere på kontinenten i stället. Och där leker de politik.

Det svenska landet är numera ett EU-territorium. En ”marknad”. Och i den ytan ska kapital, arbetskraft, varor och tjänster röra sig fritt. Är tanken. Det är till och med grundtanken. Den öppet redovisade av grundtankarna, vill säga. Men rör sig fritt gör produktionsfaktorerna bara delvis, eftersom den där ”fria rörligheten” är ett ideologiskt påhitt och inte har så mycket med verkligheten att göra.

Något som dock verkligen rör sig med iver över gränserna är buset. Brottsligheten.

ANNONS

Annons om Kristinelunds trädgård

Polisen hinner förstås inte med. Det har den inte manskap och resurser till. Ring 112 så får du se. Ett troligt utfall på ditt försök att få hjälp, snabbt, är att du får vänta. Länge. Kanske för evigt.

Tomas Tobé vet förstås fuller väl hur det ligger till med det där. EU-parlamentariker har i hög grad semester som alla andra. Då får han ju träffa den där valboskapen som gnäller så om de polska ligorna.

Man skulle tro att han skämdes. Det är ju det han borde. Skämdes och höll tyst. Och omvändes till något annat och bättre i livet.

Men icke.

Tvärtom!

Det är brottskris i det svenska landet. Det är ett gyllne tillfälle att få leka lite politik. Då har man folks öra. Särskilt om man hör till partiet för lag och rätt. Tobé slår alltså till med beslutsamhet och kraft: ”Mer pengar till Europol!”

Det är inte säkert att Tobé får så mycket bättre resultat på sitt krav på pengar till en abstrakt EU-myndighet någon stans än den där stackarn i nöd som försöker att komma fram på 112. Vad Tobé kommer att uppnå är, i allra bästa fall, att det läggs skattepengar på att låta en svensk polis byta sin meningslösa plats i den svenska polisstrukturen mot en dito i den ”europeiska” motsvarigheten, där man inte heller ägnar sig åt att sätta fast tjuvar.

Mats Loman

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se