torsjö live vers2

Slottet söker slottsherre

Slottet söker slottsherre

INSÄNDARE, Som nyinflyttad till Sösdala har undertecknad haft anledning att fråga mig vad det är som ger en ort dess särprägel. Någon skulle kanske i sammanhanget använda ordet varumärke.
Låter vi för ett ögonblick vår andlighet komma till tals skulle vi också kunna tala om en orts själ.
Själv söker sig undertecknad tillsammans med min fyrbente hårige filosof Chip, eller som uppfödaren så träffande kallade honom ”Rockin Raven”, till Vannaröds Slott med omgivande underbara rogivande park.
På mina dagliga promenader möter jag där människor boende på orten. Goda samtal kommer till stånd och Vannaröds slott och dess betydelse för orten kommer på tal. Jag har med nöje tagit del berättelser med goda minnen från ”slottet”. Mina föräldrar träffade likasinnade och svävade på ålderns höst i dansens virvlar på slottets tiljor. Själv har jag tillsammans med vänner och medarbetare haft nöjet att avnjuta slottets julbord.
Vid ovan nämnda samtal framkommer att en stor enighet råder kring Vannaröds Slott och dess betydelse för Sösdala.
Om framtiden vet vi föga men att en övervägande del av oss boende i Sösdala vill se ett levande ”slott” med en aktiv och kunnig krögare därom torde inte råda några tvivel.
Det finns anledning att på nätet söka på Vannaröds Slott och gå in på hemsidan för att friska upp minnet kring slottets spännande historia.
Fler medlemmar behövs i Sösdalaortens Bygdegårdförening som sedan 1953 äger Vannaröds Slott. Detta för att skapa möjligheter att väcka slottet ur dess nuvarande törnrosasömn.
Efterlyses en krögare som kan ”inta” slottet med alla dess möjligheter. Hör av er till undertecknad för mer information om ett slott med stor potential.
Vannaröds Slott är ett starkt varumärke och att slottet i framtiden ”lever” har stor betydelse för vårt Sösdala och också för Hässleholms Kommun. Säkert något politikerna i stadshuset bör fundera över. Det tycks där vara lättare att lägga ner och med hårklyverier motarbeta entreprenörskap än att skapa möjligheter.


Ronny Larsson i Kvistalånga

ANNONS

Annons om att annonsera i Frilagt

EU-val 2024

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se