torsjö live

Vad vill Folkhälsomyndigheten?

Vad vill Folkhälsomyndigheten?

INSÄNDARE. Sverige tillhör de länder som per capita har flest rapporterade dödsfall i covid-19 i världen. Ändå är rekommendationerna oförändrade. Och trots att WHO nu förordar allmänt bruk av munskydd, så vägrar FHM att införa denna enkla åtgärd.
Hur kan man förklara att ett land som är så utsatt håller fast vid bevisligen missriktade rekommendationer?…

Det finns enligt oss bara två möjligheter: Antingen står det för en ovilja att medge misstag. Eller så handlar det om att man har en outtalad strategi, en som tillämpas i det tysta, därför att den är så kontroversiell…

Det är ett märkligt dubbelspel, en slags smygstrategi, som förnekas och bekräftas på samma gång.
Sverige har nu över 5000 döda och likafullt färre än tio procent med antikroppar, alltså långt ifrån flockimmunitet…

Vi vet inte varför FHM vägrar att införa munskydd, eller isolera symptomfria. Men om det handlar om en outtalad förhoppning att via medveten smittspridning uppnå en högre immunitet – en strategi som inget annat land i världen tillämpar – då är våra smittskyddsansvariga livsfarliga.                                                                                                     

Per Leif Christensen

Uppskattar du Frilagt?
Frilagt behöver ditt stöd för att fortsätta granska!

Bankgiro: 
597-6535
Konto: 8403-8, 33 403 635-7
Swish: 0708938399
Kontakt: prenumeration@frilagt.se